I Hate Pak Guard UiTM Penang

Fenomena petang tadi, hari nie dak group aku ade rematch futsal ngan budak group B. Kul 3.30petang aku g UiTM sebab nak amik dak group aku. Mostly dorang nie duk hostel, aku la kene amik dorang coz transport tak cukup. Sampai jer depan pintu utama UiTM, aku pon meluru masuk. Biasa la, hari-hari aku masuk x pernah pulak kena tahan kat pak guard. Tetiba ade la pak guard tue nie, tahan aku. "Pak cik, pak cik, dah la tue, boleh cakap beradab sikit x?". nak je aku sound die macam tu. Boleh plak die jerit kat aku.

Pak Guard: Hoi, hoi, nak pergi mane nie? Kamu pelajar sinie ker? Nak pergi mane?

Aku:Pelajar cinie la. Nak amik kawan jap, nak antar pergi jeti, die nak balik.(pembohongan semata-mata)

Pak Guard:Kad matrik ade? Nak masuk mane kamu nie, dah la pakai baju tak berkolar, sandal plak tuh? Dah-dah tunggu kat sini jer.

Aku:Nak amik kawan je, takkan x boleh?(Sambil keluarkan kat matrik UiTM Arau, Hahahaa..)

Pak Guard: Tak boleh-2x... Tunggu kat sini je, call kawan kamu suh datang cepat.

Aku:(Dalam Hati) Hotak ko ar, dah la panas kat sini. Strict Arau pon, xde ar sampai macam nie.

Pak Guard:Kamu nie, dah tahu nak masuk sini pakai la elok-elok sikit. Dah la panas nie, kalu kamu masuk saya jugak kena marah.

Aku:(pandang Pak Guard tu ngan senyuman sinis, last2 aku start motor keluar dari UiTM)

Pak Guard:Ha, pergi balik tukar baju dulu, nanti datang lain.(sempat lagi bersuara)


Nak je aku maki pak guard tu tadi, tapi takut kena saman jer(Hahaha) Dah la duit xde. Tapi aku memang 'mark' dah muka pak guard tu. Sampai bila-bila aku benci ko... Hahaha..... Aku memang jahat. Agak-agak ar kalau nak jalankan tugas pon, xkan lah nak pergi men futsal pon nak pakai baju kolar. Dah la, aku nak pergi kat parking motor jer, bukan nak singgah blok akademik. I hate you, Pak Guard.


2 comments:

  1. i hate you tooo...
    eh2 silap2...
    hate you pak guard....

    ReplyDelete
  2. hahaha........... ooo pandai ea...
    jom buat group benci pak guard. hahaaa.....

    ReplyDelete

Itinerary ke Korea & Koh Samui


Bagi sesiapa yang ingin mendapatkan itinerary ke Korea. Sila klik SINI.

Download Itenarary ke Koh Samui di SINI.


Sebarang pemintaan melalui email tidak akan dilayan.


Untuk pertanyaan yang memerlukan jawapan dengan kadar segera, sila PM saya di SINI.