Alkisah Burung Kelicap Madu


si betina: dah lamakan kita tak keluar berdua macam nie.

si jantan: ye la, sejak abang giat dengan bisnes MLM(luxhor), kita jarang kluar bersama.

si betina: tu la abang, dulu saye dah kate jangan join bisnes tu tapi abang join jugak. Sampai nak keluar pon tak de masa.

si jantan: jangan cakap macam tu, hasil dari keuntugan MLM tu la abang buat duit hantaran ayang dulu.

*********************

si betina: abang, sejak kita kahwinkan, kita tak pergi lagi berbulan madu.
bila kita nak pergi bang?

si jantan: ish kamu nie, tak puas-puas lagi ke dengan madu, kita nie dah la spesis burung hisap madu. madu jugak yang awak nak. Cuba la tukar sikit, berbulan kicap ker, berbulan gula ker, tak pon kite ke sebelah pantai timur, berbulan budu. Hehehe....

si betina: ish abang nie, kesitu pulak. Ayang serius nie.

si jantan: abang pon serius la....

*********************

si betina: abang, abang rasa tak ape yang ayang rasa?

si jantan: ape ke bengap kamu nie? mane la abang tahu ape yang kamu rasa.

si betina: saya rasa ade orang mengendap kita la.

si jantan: sape plak? Ade ke orang nak mengendap awak, dah la berbulu. Pastu make up tebal. Habis duit untung Luxhor saye.

si betina: tu bang! tu...tu.....

si jantan: mana??

si betina: tu bang, yang tengah baca blog nie. tengok tu, dia senyum sorang-sorang.

si jantan: ish manusia sekarang, dengan binatang pon bernafsu. ish... ish...

segala, dialog kat atas nie, adalah ciptaan aku. Tiada ciplak dari mane-mane sumber. namun, tiada kene mengena antara yang hidup dan yang mati. huhuhu...

5 comments:

  1. hahaha...sumpah lawak..neng nye la..

    ReplyDelete
  2. hahaha...........

    nie memang keje aku klu bab2 merapu....

    ReplyDelete
  3. hahahaha.......

    naseb bek aku x masukkan watak ko skali 'cicah madu'

    hahahaa..........

    ReplyDelete

Itinerary ke Korea & Koh Samui


Bagi sesiapa yang ingin mendapatkan itinerary ke Korea. Sila klik SINI.

Download Itenarary ke Koh Samui di SINI.


Sebarang pemintaan melalui email tidak akan dilayan.


Untuk pertanyaan yang memerlukan jawapan dengan kadar segera, sila PM saya di SINI.