Gila-gila pengantin berlainan spesis

Thursday, April 22, 2010

Helang: U bila nak bawak I jumpa your parent?

Murai: I dah dah bagi tahu kat my mom, tapi my mom........

Helang: Nie yang I tak sedap hati nie. Apa mama U cakap.

Murai: My mom ok jer, tapi daddy I.......

Helang: Kenapa ngan daddy U? cepat la, U nie lembap betul la. Tergagap-gagap, kan I lempang kan?

Murai: Daddy I tak suka I kawan ngan U.

Helang: Tapi kenapa?

Murai: Ye la, U spesis lain I spesis lain..... Nanti ape plak burung-burung lain kata.

Helang: Ala, daddy U ngan mama U pon spesis lain-lain gak. Mama U burung Pipit, daddy U burung Unta. Boleh jer dorang kahwin.

Murai: Tu lah yang I tak faham.

Helang: I nak tanya U sikit boleh? U nie betul ker anak daddy ngan mama U? I tengok U sikit pon x macam dorang. Ke U nie anak angkat?

Murai: Sampai hati U cakap I macam tu. Tapi memang betul pon, I nie anak bekas skandal daddy I dengan Itik kampung sebelah, sebab tu la dapat I yang mulut becok nie. U nak tahu satu rahsia tak?

Helang: Ape die?

Murai: U nak tahu tak, kenapa daddy I si burung unta tu tak pandai terbang?

Helang: Ok-ok, let me guess first. Em.... sebab daddy U sakit pinggang kan?

Murai: Salah.... daddy I ade pinggang ker?

Helang: Nie mesti sebab arwah moyang U dulu tak ajar spesis daddy U blaja terbang?

Murai: Salah....

Helang: Ok lah, I surrender...

Murai: Jawanpanyer ialah. Sebab daddy I confius.

Helang: confius sebab ape?

Murai: Ialah, daddy I confius sama ada dia burung atau unta. Kalau burung kena terbang, tapi kalu unta kena jalan kaki atau berlari. Sebab tu la sampai sekarang daddy I tak boleh terbang. Huahuahuahua....




7 Comments:

anna banna said...

wei pegi study la...hahaha..konfius aku exam cam x exam...hahaha

Azwan@Mr Money said...

hahahaha........

nak study la nie.....

ngan exercise tangan ngan menaip jap.

heheheee

Azwan@Mr Money said...

*ngah ex...

zaza said...

adooiii.. ade jg ek spesis burung kawen campo..hahaha

Azwan@Mr Money said...

ade la.....

sebab tu la ade spesis burung unta, burung kiwi.....

sebab kahwin berlainan spesis la. hahahaa

hAnIsAh_aMmRaN said...

ko ni suke cerita pasal binatang.
jangan ko konfius mcm burung unta dah la.
ahahha

Azwan@Mr Money said...

dah bosan citer sal manusia,

nanti ade yg terasa plak...

hehehehe.....

lepas nie mungkin aku jd confius,

sb static bakal merubah segalanya.

hahahahaa

Post a Comment

 
Aku Si Typo © 2010 | Designed by Budak Nakal | Blogger Template by kozumi_ro
Seo Template By Budak Nakal Blogspot