Gila-gila pengantin berlainan spesis


Helang: U bila nak bawak I jumpa your parent?

Murai: I dah dah bagi tahu kat my mom, tapi my mom........

Helang: Nie yang I tak sedap hati nie. Apa mama U cakap.

Murai: My mom ok jer, tapi daddy I.......

Helang: Kenapa ngan daddy U? cepat la, U nie lembap betul la. Tergagap-gagap, kan I lempang kan?

Murai: Daddy I tak suka I kawan ngan U.

Helang: Tapi kenapa?

Murai: Ye la, U spesis lain I spesis lain..... Nanti ape plak burung-burung lain kata.

Helang: Ala, daddy U ngan mama U pon spesis lain-lain gak. Mama U burung Pipit, daddy U burung Unta. Boleh jer dorang kahwin.

Murai: Tu lah yang I tak faham.

Helang: I nak tanya U sikit boleh? U nie betul ker anak daddy ngan mama U? I tengok U sikit pon x macam dorang. Ke U nie anak angkat?

Murai: Sampai hati U cakap I macam tu. Tapi memang betul pon, I nie anak bekas skandal daddy I dengan Itik kampung sebelah, sebab tu la dapat I yang mulut becok nie. U nak tahu satu rahsia tak?

Helang: Ape die?

Murai: U nak tahu tak, kenapa daddy I si burung unta tu tak pandai terbang?

Helang: Ok-ok, let me guess first. Em.... sebab daddy U sakit pinggang kan?

Murai: Salah.... daddy I ade pinggang ker?

Helang: Nie mesti sebab arwah moyang U dulu tak ajar spesis daddy U blaja terbang?

Murai: Salah....

Helang: Ok lah, I surrender...

Murai: Jawanpanyer ialah. Sebab daddy I confius.

Helang: confius sebab ape?

Murai: Ialah, daddy I confius sama ada dia burung atau unta. Kalau burung kena terbang, tapi kalu unta kena jalan kaki atau berlari. Sebab tu la sampai sekarang daddy I tak boleh terbang. Huahuahuahua....




7 comments:

  1. wei pegi study la...hahaha..konfius aku exam cam x exam...hahaha

    ReplyDelete
  2. hahahaha........

    nak study la nie.....

    ngan exercise tangan ngan menaip jap.

    heheheee

    ReplyDelete
  3. adooiii.. ade jg ek spesis burung kawen campo..hahaha

    ReplyDelete
  4. ade la.....

    sebab tu la ade spesis burung unta, burung kiwi.....

    sebab kahwin berlainan spesis la. hahahaa

    ReplyDelete
  5. ko ni suke cerita pasal binatang.
    jangan ko konfius mcm burung unta dah la.
    ahahha

    ReplyDelete
  6. dah bosan citer sal manusia,

    nanti ade yg terasa plak...

    hehehehe.....

    lepas nie mungkin aku jd confius,

    sb static bakal merubah segalanya.

    hahahahaa

    ReplyDelete

Itinerary ke Korea & Koh Samui


Bagi sesiapa yang ingin mendapatkan itinerary ke Korea. Sila klik SINI.

Download Itenarary ke Koh Samui di SINI.


Sebarang pemintaan melalui email tidak akan dilayan.


Untuk pertanyaan yang memerlukan jawapan dengan kadar segera, sila PM saya di SINI.