Dipertengahan Jalan

Saturday, February 13, 2010
venue: Stesen Bas MBKT

Jam di tangan tepat menunjukan pukul 4.35 pagi. Bas cepat express yang aku naiki dari Butterwort selamat tiba di negeri kelahiranku. Setibanya aku di terminal bas, aku disapa oleh pak cik driver teksi dan di ajukan soalan "Teksi dik". Soalan yang di ajukan langsung tidakku endahkan. SE k810i dicapai dan panggilan dibuat. "hello, aku dah sampai nie, boleh amik aku tak?"... Jawapan yang aku terima cukup mengecewakan. "Aku tak boleh amik ar, aku mana ada lesen. Naik bot la, nanti aku amik kat jeti". Aku terus memutuskan panggilan tanpa menghiraukan kata-kata terakhir yang diberikan oleh abang aku. Mak dan ayah aku sekarang berada di perantauan(dalam Malaysia jerk) jadi tak dapatla nak amik aku pada pagi nie seperti kebiasaannya. Aku terpaksa menunggu ke jam 0700 iaitu waktu perjalanan bot yang paling awal. Kebosanan membuatkan aku terpikir untuk menghadap laptop kesayangan aku nie, dan berlogging la kerjenye..... Selamat Pagi semua.

2 Comments:

hAnIsAh_aMmRaN said...

ko duduk mane?knp kene naik bot pulak nk blk umah??ko duduk pulau ke...

confuse2

Pipit@Mr Money said...

hahahaha......... xde ar... aku duk kat seberang takir....... jalan darat ade, tapi klu naik bot lg dekat, sbb aku duk kuala tganu utara, stesen bas dkat kuala tganu sltan.... tapi dekat jer... cuma sgai tganu yg memisahkan

Post a Comment

 
Aku Si Typo © 2010 | Designed by Budak Nakal | Blogger Template by kozumi_ro
Seo Template By Budak Nakal Blogspot