Bau Ketiak Lelaki Mampu Menjadi Penawar Stress Wanita



Hahaha............. kalau korang baca entry aku kali nie mesti pelikkan? Nak marah ade, nak gelak pon ade. Aku pon sama bila mula-mula terjumpa benda alah nie kat page facebook sape ntah. So aku pon google la. Dan Hasilnya.....

------------------------------

Ada Sepecialnya Bau Ketiak Lelaki Benarkah bau ketiak lelaki mampu menjadi penawar kepada gejala tekanan yang dialami oleh wanita?Kenyataan ini dikeluarkan oleh Bahagian Biologi Manusia di University Pensyvania beberapa tahun lalu. Kajian dilakukan di sana membuktikan bahawa peluh lelaki membantu kaum wanita menurunkan tekanan melancarkan perjalanan haid. Menurut laporan Jurnal Biology of Reproduction America

Sebelum ini,bau ketiak lelaki yang sengaja " diproses" daripada lelaki yang tidak memakai deodoran digunakan sebagai bahan ujikaji bagi mencari bukti bahawa hidung wanita boleh "digoda" dengan bau lawan sejenisnya. Dalam uji kaji yang dilakukan, wangian semulajadi itu kemudian di sapukan ke atas bibir puluhan wanita berumur 25 dan 45 tahun tanpa memberitahu ia adalah bau peluh lelaki dan hanya diberitahu bahawa mereka sedang menguji satu aroma wangian tersebut.

Enam jam pertama selepas itu, skala mood wanita yang di sapu wangian yang diperbuat daripada peluh ketiak lelaki tersebut diukur. Hasilnya sungguh unik. Selain boleh mencerahkan mood, wangian ketiak lelaki ternyata dapat membuatkan wanita menjadi kurang tegang.... di petik dari majalah PA&MA...Feb 2004...kalau tak caya... So kengkawan kalau tengah strees tu ....bolehlah cium ketiak suami atau boyfriend. Bagi kaum adam pulak ,simpan bau ketiak tu utk orang tersayang.

----------------------------------------
So, mengikut kajian tu macam betul jer? Jadi kepada golongan wanita yang rasa agak stress kat luar sana tu, pergi la cium ketiak lelaki. Paling mujarab ketiak lelaki yang x mandi 2, 3,4 hari berturut-turut. Bukan setakat hilang stress, hilang nyawa skali. Hahaha.........

5 comments:

  1. Hi, hope it's OK to contact you here. We would love to include your blog on our giveaway search engine: Giveaway Scout (http://www.giveawayscout.com). Have a look and if interested, use our online form to add your blog (http://www.giveawayscout.com/addblog/ ). thanks, Josh

    ReplyDelete
  2. cait! bukan ke bau ketiak masam...ngeeee

    ReplyDelete
  3. hahha....... tp kajian telah membuktikan yea. hehe.... tp lelaki sndiri pon kdg2 x tahan ngan bau ketiak sendiri. hehehehe

    ReplyDelete
  4. haha. kelakar seh. tp mybe mmg ade betul nye ! :P

    ReplyDelete
  5. ini betul2 lah... sape buat jadi nya...heheahah

    ReplyDelete

Itinerary ke Korea & Koh Samui


Bagi sesiapa yang ingin mendapatkan itinerary ke Korea. Sila klik SINI.

Download Itenarary ke Koh Samui di SINI.


Sebarang pemintaan melalui email tidak akan dilayan.


Untuk pertanyaan yang memerlukan jawapan dengan kadar segera, sila PM saya di SINI.