Hati-hati Dengan Penyewa Rumah Di Shah Alam

Salam kawan-kawan dan peserta contest "Photo Of Nture", sorry sebab lambat sikit announce sape pemenang sebab saya sekarang tengah busy dan agak kusut sikit.

Sebab-sebabnya...
Semangat giler packing barang dari umah awal-awal nak balik Shah Alam, last-last dapat tahu umah sewa kena tipu. Duit semua dah bayar, tapi rupenyer owner rumah tu penipu besar. Kebas duit kitorang pastu umah x dapat. Ingatkan kami je yang kene, rupernyer ramai jugak la yang kene. So sape nak sewa rumah kat Shah Alam or mane-mane tempat tu, so berjaga-jaga lah. Kalau boleh pastikan kita jumpe owner tu face to face. Macam kes aku nie, kawan aku tu deal menggunakan telefon jer, pastu caya then terus bank in duit.
Last-last kol langsung x dapat.

So sekarang nie aku ngah serabut nak cari duit untuk bayar deposit umah sewa. Sape duk Shah Alam mesti tahu kadar sewaan kat sini. Tu kalau sebulan, dah kalau berbulan-bulan. Rabak jugak la nak cari duit. Tension betul la..... So nasihat aku pada semua, berhati-hatilah kalau nak sewa rumah dan beli barang secara online terutama kat mudah.my.



3 comments:

  1. dah buat dah....
    tapi belum ade perkhbaran baik lagi la.

    ReplyDelete
  2. oh yeke? gile ah .takut lak dgr..sempat lagi nk amik kesempatan si jahat tu..org ni susah2 nk cari tmpat pelindungan...aish...

    ReplyDelete

Itinerary ke Korea & Koh Samui


Bagi sesiapa yang ingin mendapatkan itinerary ke Korea. Sila klik SINI.

Download Itenarary ke Koh Samui di SINI.


Sebarang pemintaan melalui email tidak akan dilayan.


Untuk pertanyaan yang memerlukan jawapan dengan kadar segera, sila PM saya di SINI.