Kenangan Yang Terindah Zaman Dulu Kala

Salam, rindu pulak kat member lam. Walaupun laman sociable berlambak-lambak sekarang nie, tapi tu jumpe secare maya jer. Tak bertentang mata. Hahahaha..... Aku rindu dengan budak-budak sekolah lame aku dulu. Sekolah Menengah Sains Tuanku Syed Putra. Orang perghlih mesti kenal kan? Aku masuk sekolah nie masa Form 4 sampai la Form 5. Budak baru la, freshie. Selalu jugak la kene buli ( Buli kah). Hahahah... xde la.. budak2 sekolah nie sume baik baik. Banyak giler kenangan manis kat sekolah nie. Dari seorang yg 'mandom', jadi seorang yang aktif giler2. Sumer bende aku nak join.

Antara kenangan paling best dan juga pengalaman baru kat sana.
1) First time masuk pertandingan debat. Dah la aku nie orang t'ganu. Cakap pekat pulak T'ganu, tetiba kene join debat wakil rumah Marikh (Rumah Sukan). Maybe aku la punce kekalahan rumah sukan Marikh. Sampaikan nanges2 budak pompuan group aku. I'm sorry....

2)Percaya x kalau aku jadi wakil rumah sukan dalam acara LONTAR PELURU, MEREJAM LEMBING dan MELONTAR CAKERA padat masa Sport's Day kat sekolah aku. Dahla saiz bdan aku ala2 Heliza Kasim gitu. hahahahaha.... Confirm la aku x menang kan. Sekali lagi aku jadi punca kekalahah rumah MARIKH. Hohohohoh0.....

3)Percaya tak aku x pernah kene rotan oleh Warden dan HEM kat sana yang garang giler vavi. Nampak sangat aku budak baik kan? Tapi penampar pernah la. hahahaha...... Sebab bersembang masa assembly pagi2.

4)Masa kat sekolah nie la aku jadi seorang yang giler kuasa. Giler ker? Xde lah, dorang yg pilih and lantik aku so aku terima je lah. Antara jawatan yang aku pegang kat sana ialah.
i-Biro Kecerian dan Kebersihan MEKAP 5
ii-Biro Kecerian dan Kebersihan Rumah Marikh
iii-Biro Kecerian dan Kebersihan 5 Bestari
iv-Presiden Persatuan Petanque

5)Mewakili negeri PERLIS dalam Sukan KRIKET. Walaupun aku orang T'ganu pior, tapi aku masih berbakti dengan Negeri tempat aku menimba ilmu. Cewah, ayat tak leh blah.....

6)Selalu menang dalam pertandingan melukis poster dan seangkatan dengannya. Antara kemenangan yang dikecapi ialah:-
i-JOHAN Pertandingan Poster Anti Tibi TERBUKA Peringkat Negeri Perlis (RM300)
ii-NAIB JOHAN Pertandingan Poster Anti Dadah Peringkat Negeri Perlis 2007 (RM60)
iii-TEMPAT Ke-3 Pertandingan Poster ANti Dadah Kebangsaan Peringkat Negeri Perlis (RM100)
iv-Top 15 Pertandingan Melukis Logo Visit Malaysia Year 2008 ( Pizza's Voucher RM100)
v-JOHAN Pertandingan Melukis Logo Persatuan BADAR SMSTSP
vi-Tempat Ke-6 Pertandingan Poster Anti Dadah Peringkat Negeri Perlis 2008 (RM30)
vii-JOHAN Pertandingan Tulisan Khat Karnival Pendidikan Islam SMSTSP
Dan banyak lagi... penat dah nak menaip... hehehehe

7)Selalu pergi Langkawi bila pulang bermalam. Nak balik umah kat Terengganu tak sempat, so tumpang la umah member yang lain. Selalu pergi umah Haziq kat Langkawi. Best giler, Mak ngan Ayah die memang baik giler sebab layan aku macam anak sendri. Setiap kali nak balik mesti bagi duit. Terima Kasih banyak2x... (^_^)

8)First time pergi JOM HEBOH dan sekali seumur hidup stakat nie. hahahaha..... Tapi x best pon. Tapi bila orang tanye, aku jawab la pernah pergi.

9)Selalu fly dengan Cikgu Jeff. Walaupun die Cikgu, tapi selalu bawak kitorang kluar jalan-jalan dan makan-makan. Best giler. Cikgu kesayangan aku. Sebab die aku rasa life aku kat sana tak bosan SANGAT. Terima Kasih banyak-banyak cikgu.

10) Ade banyak lagi sebenarnya, tapi aku malas nak menaip. Dah lenguh tangan nie. Hehehehe...

Tapi sebelum tu aku nak cerite la sikit kenapa aku sanggup pindah sekolah yang jauh nun diutara tanah air.
Sebab Utama ialah: Aku nak melancong, xde sikit pon sebab nak belajar. wakakakaka.....

Antara Kenangan Bersama Mereka, Mereka dan Mereka




Gambar curi kat FB. Hohohohoh....

5 comments:

  1. laaa..budak skolah sains tengku syed putra ke!dkat sgt dgn rumah sy tu!ntah2 penah kita penah jmpa dlu.haha

    ReplyDelete
  2. a'ah.... maybe la.. jumpe kat kangar kan? hehehee

    ReplyDelete
  3. waaa.gambar aku pon ada! haha.rindu hg jgk.ngee

    ReplyDelete
  4. hahaha... rindu ang M.
    Gambar curi kat Fb alif zaidi..

    ReplyDelete

Itinerary ke Korea & Koh Samui


Bagi sesiapa yang ingin mendapatkan itinerary ke Korea. Sila klik SINI.

Download Itenarary ke Koh Samui di SINI.


Sebarang pemintaan melalui email tidak akan dilayan.


Untuk pertanyaan yang memerlukan jawapan dengan kadar segera, sila PM saya di SINI.