Itinerary Trip Bajet Untuk ke Korea (Tips Melancong ke Korea)

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Jap nak tarik nafas jap..... Memang dah berabad aku tak update blog sebabnya aku busy giler sekarang sejak dah bergelar manusia bekerjaya. Alhamdulillah, rezeki Allah bagi. Lepas je tamat exam hari tu, aku terus dipanggil untuk lapor diri. Tak sempat nak rehat. Kalau ikutkan aku nak mintak rest dulu dalam sebulan macam tu tapi apakan daya masa tu aku terlebih excited, semua aku "ye" kan aje. Penat duk menhafal masa nak exam hari tu belum abes lagi, then nak kena study balik.

Okay cukup satu perenggan intro. As usual. Actually aku perasan ramai yang terbabas kat blog aku nie sebab dorang cari itinerary untuk nak ke Korea atau India. Ramai jugak la yang drop comment untuk dapatkan itinerary dari aku. Aku bukan tak nak bagi tapi aku xda masa giler nak buka laptop tambah-tambah aku nie spesis rajin terlampau. So hari nie aku nak bagi link kat korang so that korang boleh terus download je tanpa perlu tunggu email dari aku. Lagi pon aku menyampah giler dengan sesetengah orang yang komen panggil aku "Bro". "Bro nak itenerary ke Korea boleh Bro?". "Bro email intenerary kat aku bro". Sebab kenapa aku tak suka orang panggil aku "Bro" ialah macam a bit kasar dan friendly terlebih sedangkan aku x kenal pon ko sape. So guna la bahasa yang polite sikit. Okay membebel pon dah. Nah link. 

Sila klik link dibawah untuk men'download' itenarary ke Korea.




Kepada yang baru nak backpack ke Korea tu tak perlu risau sangat la sebab bagi aku Korea nie negara yang selamat jugak la berbanding negara lain yang aku pernah pergi. Dan aku rasa Korea nie negara paling best antara negara yang pernah aku pergi sebelum nie. Sebab tu la bulan 10 nie dan bulan 4 tahun depan aku akan pergi lagi. hehee.... Jumpa kat sana yer kalau ade yang pergi sama waktu dengan aku. Jangan segan lak nak tegur. hehee.... Kalau nak tahu details lagi boleh baca previous entry. Kena rajin skit membaca kalau nak pergi memana. Jangan tunggu kena suap je. Kan silap hari bulan, disuap oleh orang yang tak basuh tangan. hehee......

25 comments:

  1. hi, salam kenal..sy pon tak tahu la nape suke sgt korea ni..dah 4 kali p tapi tak puas lagi..ad niat nak p lagi tahun depan..adoi!

    ReplyDelete
  2. ohh, tak suke panggil bro, panggil abang leyh tak??? hehehehehe....

    ReplyDelete
  3. xsabarnya nk pegi......pening jugak survey itinenary untuk backpackage ni...
    huuuu

    ReplyDelete
  4. AsSalam boleh tak sy nak minta itinerary ni sebab link dia broken la. Thanks :)

    ReplyDelete
  5. Serious nak pergi tahun depan....plan 3 org all ladies ...rasanya ok ke?

    ReplyDelete
  6. Saya plan nak pergi next year ...3 pempuan rasanya ok tek yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. For me, Okay jer sebab Korea nie boleh kata selamat la. Solo traveller pom ramai ke Korea nie. :)

      Delete
    2. SY PLAN PN NK G THN DPN..JOM..

      Delete
    3. Tahun depan bulan berapa..

      Delete
    4. saya plan nk p Februari2016.time cuti raya cina..jom.jom..

      Delete
  7. Sy pun nak g bulan 4 ni.. hehee..

    ReplyDelete
  8. bestnya, sya pon nk pergi jugak nanti...
    Apa2 pon kena bykkan menabung..hehee

    ReplyDelete
  9. Dalam plan nak g Januari 2016 juga..

    ReplyDelete
  10. cantikknye.. dah lama teringin nak ke korea ni..
    cuma bajet dan masa menjadi kekangan..
    tq sharing info

    ReplyDelete
  11. terima kasih ya en Azwan.. sy dah dload.. teringin nak solo travel ke busan.. even seoul pun tak abes pusing.. takpe la.. simpan dulu dan study.. gamsahamnida...ˆ_ˆ

    ReplyDelete
  12. salam nak mintak izin utk download.. thanks in advance

    ReplyDelete
  13. salam...
    saya juga ada impian untuk ke korea.....tp takuttt....sbb x pernah kesana...apa tips yg terbaik bg sy yg penakut niiiii...

    ReplyDelete
  14. I pon ada impian nak ke korea tq tips....gojess

    ReplyDelete
  15. Thank you ye..dah download

    ReplyDelete
  16. saya akan ke korea 30 november ni...tq bg download

    ReplyDelete

Itinerary ke Korea & Koh Samui


Bagi sesiapa yang ingin mendapatkan itinerary ke Korea. Sila klik SINI.

Download Itenarary ke Koh Samui di SINI.


Sebarang pemintaan melalui email tidak akan dilayan.


Untuk pertanyaan yang memerlukan jawapan dengan kadar segera, sila PM saya di SINI.