CONTEST! One Day I will

Blog Badge
wohoo.... comei giler budak nie... anak sape erk?

One day i will be a.............
DAD!!


Hahaha..... seronokkan jadi ayah. Aku selalu terbayangkan macam mana la bila aku kahwin nanti dan dapat anak? Adakah aku jadi seorang bapa yang baik buat anak-anak aku? Persoalannya, bila agaknya aku kahwin erk? Hahahaha..... gatal na....

Why i want be a DAD?


Aku nie mmg jenis suka budak kecik, terutama budak lelaki, aku pon tak tahu kenapa. Budak lelaki ye, bukan bapak kepada budak lelaki tu. Mungkin budak lelaki lagi comei dari budak perempuan kot. Sila setuju. Contoh, budak kat atas dan kat bawah tu, comeikan? Tipu dosa......

comei tak?

Tapi agak pelikkan, secomei-comei budak-budak@baby-baby nie, masih ade yang tak menyukai mereka. Senang-senang buat anak, senang jugak dorang campak anak-anak mereka ke merata tempat. Kadang-kadang, aku malu dengan masyarakat kita sekarang, terutama bangsa Melayu, bangsa aku sendiri. Golongan ini menjadi penyumbang terbesar dalam masalah sosial dinegara. Mereka lupa segalanya. Disebabkan desakan nafsu, mereka lupa mana baik, mana buruk. Antara agama dan kepuasan duniawi. Hampir setiap bulan, berita tentang pembuangan bayi memenuhi dada akhbar. MasyaAllah, minta jauh semua tu....


If i be a DAD.......

Jika aku jadi seorang ayah. Aku nak jadi macam ayah aku, Salleh Bin Mahmad, sebab aku bangga ada seorang bapa macam dia. Dari luaran, mungkin dia kelihatan seorang yang garang dan tegas, tapi hanya kami adik-beradik tahu akan sifatnya yang sebenar. Percayalah, emak aku lebih garang dari ayah aku. Untuk pengetahuan semua, 'amat sangat paling susah' untuk dia memarahi kami adik beradik. Setiap kesalahan yang kami buat, hanya ditegur dengan nasihat. Membesar kami 8 orang adik beradik walaupun dulu bergelar seorang nelayan tempatan. Kesungguhannya dalam mencari rezeki halal membuatkan kami adik beradik tak pernah lapar, cukup pakai dan pendidikan yang sempurna.

"Siapa kata ultraman kuat, sape kate Hulk itu gagah dan sape kate superman itu super?"
Bagi aku, ayah aku lebih dari segalanya, tiada seorang superhero pon yang boleh kalahkan die.
You are most powerful person that we call Ayah......



tapi bila fikirkan balik, macam kelakar je bila aku jadi ayah, sebab anak aku akan ~bin Mohd Azwan. Nama aku macam x sesuai jadi ayah. Hahahaha..... Arghhhh.... aku tetap nak jadi ayah.
Tak dapat anak, anak angkat pon jadila. hahahaha.............

Hohhohohohoh(sila gelak macam Shin Chan)
semangat betul nieh, saja mencuba dalam contest nie.....
macam best jer contest mengontest nie, tak cuba tak tahu kan.....




8 comments:

  1. me singgah tgk entry..good luck!!

    ReplyDelete
  2. ahaha.. semoga menjadi ayah yg berwibawa :)

    Thanks for entering :) Good luck

    ReplyDelete
  3. mama zzharfan: maseh sbb jengah... sama2lah kita mencuba. hehehe.......

    hidayah ismawi: InsyaAllah.....
    saje mencuba nasib, klu ade contest lagi, gtaw la ye. hahahahahaha

    ReplyDelete
  4. hehehee...semoga menjadi ayah yang baik mcm En Salleh b Mahmad ye En Mohd Azwan....=)

    ReplyDelete
  5. thanks aidalina... hope so. hehehehee

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum...
    congratulation!!
    Hope you will be a good father till the end...

    ReplyDelete
  7. waalaikumusalam....
    terima kasih...
    doa2kan la yea....

    ReplyDelete
  8. tahniah yea.. i'm sure you will be a great dad...:P

    ReplyDelete

Itinerary ke Korea & Koh Samui


Bagi sesiapa yang ingin mendapatkan itinerary ke Korea. Sila klik SINI.

Download Itenarary ke Koh Samui di SINI.


Sebarang pemintaan melalui email tidak akan dilayan.


Untuk pertanyaan yang memerlukan jawapan dengan kadar segera, sila PM saya di SINI.