Luahan-Keputusan Terakhir

DEGREE!!!!

alhamdulillah, setelah lama menunggu
aku menemui jawapan yang muktamad
aku memilih untuk menerima tawaran untuk ke degree
terima kasih kepada semua yang menyokong
minta maaf kepada yang tak menyokong
masalah berkaitan biasiswa pon dah selesai
alahamdulillah,
pihak JPA tidak akan menarik balik
dan akan meneruskan biasiswa itu
dan ini merupakan sebab utama mengapa
aku membuat keputusan ini
terima kasih kat Athirah sebab
sanggup pergi Putrajaya
untuk menyelesaikan masalah ini
kepada kawan-kawan kat UiTM arau
aku minta maaf banyak-banyak
kalu ada salah dan silap
halalkan segala apa yang telah korang berikan
mungkin lepas nie
hidup korang lebih bahagia
sebab
x de orang yang akan masuk campur hal rumah tangga korang dan bergaduh ngan korang( credit to #$%@)
sesungguhnya tu bukan niat aku
dan mungkin salah faham korang
sekain terima kasih....




Luahan-Dilema

Degree Or Diploma??

Aish..... nie ialah kali pertama aku
pening memikirkan pasal pelajaran
sama ada degree atau diploma?
kalau orang yang tak faham
memang diorang suggest aku
buat degreee........
tapi masalah nyer,
degree yang ditawarkan ini ialah
dibawah program fast track iaitu
lanjutan terus budak semesta ketiga ke ijazah
tempoh nya ilah selama 4 tahun.
tak de beza pon kalau aku buat degree dulu
tapi yang best nyer,
aku dah dapat tempat yang selamat
lepas nie x yah susah nak pikir untuk apply degree
kos yang ditawarkan ialah
EC220 Sarjana Muda Kejuruteraan Awam
Kampus:UiTM Bukit Mertajam

masalah yang buat aku pening ialah
1)penempatan tak disediakan
2)aku takut biasiswa yang aku terima ditarik balik
3)takut aku tak boleh bawak degree nie
4)masa yang diberikan terlalu suntuk
5)barang aku belambak kat UiTM Arau


ramai orang yang sarankan aku pergi buat degree
boleh dikatakan hampir 98%
tapi aku tetap confius mana satu aku nak pergi?
kawan-kawan. tolong aku....


Jom Buat Duit Free

JOM WAT DUIT FREE

aku dah berjaya kumpul USD27
serios tak tipu



Salam sape ank join aku wat duit
terus terang aku cakap nie bukan MLM
Multi Level Marketing yang selalu tipu orang tu
nie ialah laman sesawang yang minta kita buat survey
tak susah pon just bagi pendapat jer
macam evaluation
korang cuma perlu klik link kat bawah nie jer

$6.00 Welcome Survey After Free Registration!



Luahan-Makan ShuShi

Shushi

Harga:RM6.00(promotion set)
Tempat:Leisure Mall Cheras
Tingkat 1, berhampiran Bistro DeliFrance



best giler wa cakap lu...
slurrrrrp....

Luahan-Gadget Baru

Hari nie aku kuar pergi Time Square && Lowyat
semalam tetiba jer leader catering 'call'
bagitaw yang semua function dibatalkan
kebetulan Iqbal dah sampai umah member aku

disebabkan function x jadi so Iqbal pon lepak umah member aku
sempat gak ar aku bawak dia jalan kat Cheras nie
kul 2pagi kitorang pg Cyber Cafe main Counter Strike
aku nie bukan la minat sangat men game
tapi disebabkan bosan, so ketagih la pulak
hahahahaha..................
pastu tidur sampai tengah hari
bangun tido aku ngan Iqbal bersiap nak kuar
member-member aku yang lain x join sebab dorang nak
pergi mintak kerja
sampai Time Square, kitorang pon lepak la dalam tu jap

pastu terus gi Plaza Lowyat
memang niat aku nak beli External Hard Disk
lama gak ar kitorang survey harga
last-last aku pon beli yang 320Gb brand Toshiba
tadi berlakunya kejadian yang agak lucu
semasa turun dari jejantas kat TS tu aku ada terjumpa
duit RM10 then aku tunjuk la kat Iqbal
lama kitorang pandang sebab orang ramai time tu
tetiba ade sorang pompuan amik duit tu
"melepas aku", kata Iqbal..
hahahahaha..... dak pompuan tu ngan muka slamber
dan senyum tersipu-sipu terus blah...
sebenarnya, kitorang pon takut nak amik
kot-kot la tu just permainan cam 'Bang-bang Bom' tu
kalu betul, dapat malu lak kitorang nanti...

Luahan-Apa Dah Jadi?

10 Disember 2009

arghhhhh...... APA DAH JADI??
ape yang dah aku buat??

pagi nie aku bangun pukul 10.37pagi
bangun jer aku terus menghadap laptop
dengan tujuan nak tengok result yang di uar-uarkan kuar hari nie
aku pon 'log in' la kat UiTM student portal
then display la
"keputusan bagi semua pelajar akan dikeluarkan
pada 10/12/2009 pada pukul 10.00 malam"
aku pon amik buku twillight:breaking down n sambung baca
aku tunggu bila la kawan-kawan aku nie nak bangun...
sebab dorang janji nak gi Time Square
last-last pukul 6petang baru bangun
tunggu dorang bersiap nak kuar
aku pon cuba la skali lagi cek result
last-last terpapar jugak resulat aku
terkejut giler aku
biar betul??
aku x taw nak cakap ape
memuaskan atau tidak
tapi aku tetap bersyukur
"unexpected output"
sempat gak la aku cek result member-member aku
aku x berani nak cakap tentang result dorang
sebab masing-masing taw yang sem lepas
susah giler, dan jadi giler pon x susah camtu
aku pun kuar Time Square jalan-jalan
so that aku lupa apa yang aku tengok kat skrin laptop aku tadi

Gambar-'Cristmas di KL'

Merry Cristmas to all Malaysian
happening giler sambutan x-mas di KL
boleh kate sume tempat dihiasi ngan tema x-mas
macam-macam saiz pokok cristmas ade

cristmas di Leisure Mall




cristmas di Mid Valley



cristmas di KLCC

Luahan-'1st time to KLCC'

KLCC
aku nak bai tahu nie....
lantak korang la nak cakap ape....
semalam aku gi KLCC

nie la kali pertama aku jejak kaki kat situ
tapi aku x rasa malu pun sebab sebelom nie
aku tak teringin pon nak gi kat situ (tipu)
semalam aku, Sepu, Rewa dan Aida


nek bus dari cheras pergi ke pasar seni
dari pasar seni kitorang direct ke KLCC
lewat gak ar kami pergi,
aku bertolak dari rumah pon dah kul 5.25petang
so sampai sana agak gelap ar
bukan ape, kitorang ingat nak 'overnight'
that why kami pergi lewat
lepak lama-lama kat san bukan dapat ape pon
agak best ar jalan-jalan dalam tu
first time la katakan
hehehehehehe.....
tapi yang x best sebab kitorang pokai
aku memang baru dapat JPA
tapi duit tu nak gak aku simpan untuk pergi U nanti
Handset aku nie dah nak full memori sebab
aku asyik amik gambar jer
time amik gambar tu
aku terserempak ngan budak yang masuk Idola Kecil dan Oh La La kat TV 9 tu
sempat gak ar amik gambar ngan die

memang la sekarang die x famous
tapi mana tahu sustu hari nanti dia famous
hehehehehe....... puas2 window shopping dalam KLCC
last-last kitorang balik rumah
tak tercapai gak hajat nak overnight....
sampai cheras, aku pon pergi Leisura Mall jap
beli sushi...... Best.....

Luahan-'Tagged'

tagged by Tyra

RULES:
1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 10 friends.
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. Have Fun!

1. IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?
Pulangkan by Misha Omar
hahaha aku x leh terima kawan aku speaking?

2. HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
Diselubung Rindu by Spin
Rindu pada suasana kat U.... tapi bukan suasana belajar ? ;)

3. WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL??
Starlight by Muse
cerah hidup aku, x yah byar bil elektrik.hehehe ?

4. HOW DO YOU FEEL TODAY?
Lonely by Akon
nak kuar KL tapi x taw nak g ane? :D

5. WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
Jangan Lupa Sembahyang by Aeman
sangat-sangat bermatlamat.

6. WHAT'S YOUR MOTTO?
Kita Akan Dijemput by Ukays
carilah bekalan untuk dunia akhirat

7. WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
Di Luar Kemampuan by Ukays
wah dasyat..... hahahahaha ;)

8. WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
Anak Soleh by Aeman
soleh ker, tapi yang pasti aku anak SALLEH ;DD

9. WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Cari Jodoh by Wali Band
huhuhu..... sape nak kat aku?? :)

10. WHAT IS 2 + 2?
Kantoi by Zee Avi
tekanan math sem lepas masih x hilang ;DD

11. WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
Trouble Is A Friend by Lenka
memang trouble. huhuhu :)

12. WHAT IS YOUR LIFE STORY?
Time Is Running Out by Muse
amende maksud aku nie. hikhik...

13. WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
Aku Bukan Superman by laki laki
best gak jadi superhero.... huhuhuh

14. WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
I'm Yours by Jason Myraz
hahaha... prasan siot. :))

15. WHAT WILL/DID YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
Like a Song by Lenka
best ker lagu nie, tajuk mcm best. hahaha.

16. WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Al-Quran Kalamullah by Hijjaz
hopefully cam tu la......

17. WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
Teringin by Shima
teringin sangat-sangat.... (????) ;)

18. WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
Alasanmu by Exists
banyak sangat la alasan ko nie.

19. WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
Tunduk Mengalah by Data
"aku mengundur diri".

20. WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
Mengintai Dari Tirai Kamar by Exists
x baek doww...... hee.

21. WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
Siapa Yang Rampas Cintamu by Ukays
yang pasti bukan aku....... huhuhu ;)

22. WHAT WILL YOU POST THIS AS?
Don't Matter by Akon
ikut suke aku la ;D

TAG 10 PEOPLE :
Waras, Asma, Pipah, Dore Iqa, tu je kawan yg aku ade....

kesimpulannya ; korang buat sendiri la yer. hahaha.
maaf la sebab korang x pernah dengar
lagu-lagu kat atas tu...
dari mana aku amik ntah (@_@)

Gambar-'Editing 2'





Luahan-Kepenatan

Catering Services

hari nie hari pertama aku keje
nasib baik aku dapat satu tempat ngan memeber aku
Iqbal plak kena kat Sungai Buluh
Function yang aku kena ialah kat Taman Tasik Ampang Hilir
sape duk KL mesti kenal tempat nie
mostly orang-orang kayer yang tinggal kat sini
rumah dah macam istana aku tengok

tapi majlis nie kat dalam dewan....
majlis kahwin yang agak grand dan meriah gak ar
bayangkan start dari pukul 10 pagi
hingga pukul 6 petang
langsung tak berhenti buat kerja....
dapt minum air jer sekejap-sekejap
letih tu memang tak taw nak cakap
lutut aku nie penat macam nak tercabut pon ada
tetamu datang tak henti-henti
pernat siot layan dorang.....
tapi agak best ar.....
sekarang aku x dapat upload gambar sebab ada poblem...
nanti aku uploadkan la yer....

Gambar-'Editing'

hahahaha...
akhirnya, inilah hasil gambar selepas aku edit
maseh kat tyra sebab bagi web PicNik tu kat aku




Luahan-Renungkan

semua orang boleh diajak berkawan dan kawan sekaligus boleh menjadi rakan. Akan tetapi tidak semua rakan boleh dicari semudah kawan. Dalam rakan dan kawan ade yang boleh dipilih menjadi sahabat. Sahabat ialah rakan dan kawan. Ironinya sahabat tidak mudah untuk seperti semudah mencari member. Member tidak boleh menjadi sahabat tetapi boleh menjadi rakan pada waktu tertentu. Rakan, kawan dan sahabat semestinya boleh menjadi member. Akan tetapi member tak semestinya jadi rakan, kawan, atau sahabat. Rakan, kawan dan sahabat boleh menjadi teman (tak kira la teman apa pun). Seorang sahabat memerlukan kawan untuk menjadi temannya dikala rakan-rakan sedang sibuk dan member-member hilang entah kemana. Jadi siapa yang perlu anda cari? Kawan, rakan, sahabat, teman atau member? Renung-renungkan.....

Luahan-'Part time job'

KUALA LUMPUR tunggu aku!!


hari nie aku sampai KL
member aku ajak aku keje 'part time'
kat tempat keje die
keje 'catering' kat Damansara
walaupun cuti yang tinggal tidak cukup sebulan
tetapi aku nekad juga pergi
sebenarnya nawaitul aku
bukan la nak keje sangat sebab.....
aku just nak Jalan2 Cari Makan
kat KUALA LUMPUR nie
hahahahaha............
tapi keje pun bagus gak,
boleh tambah pendapatan
maklumlah, aku nie kan bukan senang sangat
duit gaji tu boleh la aku enjoy puas2
hehehehe....
tyra-bila nak belanja aku?
ko kan baru dapat JPA
hahahaha.........
bahagaia ko erk??
pape pon,
aku nak buat sesuatu sampai aku lupa ngan
bencana sem lepas
segala bala final exam yang
arghhh..... x taw nak cakap
tunggu je la......
(aku memang x tunggu pon)

Itinerary ke Korea & Koh Samui


Bagi sesiapa yang ingin mendapatkan itinerary ke Korea. Sila klik SINI.

Download Itenarary ke Koh Samui di SINI.


Sebarang pemintaan melalui email tidak akan dilayan.


Untuk pertanyaan yang memerlukan jawapan dengan kadar segera, sila PM saya di SINI.