Cara Untuk Elak Dari DiMaki

Eh... nie sekadar short entry aku nak cakap pada semua yang baca... mesti korang pernah kene kutuk kan? So ape korang rasa dan camna korang balas balik masa kena kutuk. Of course la korang maki-maki kan?

Ape kate lepas nie korang guna tips nie. Sesuai bagi mereka yang Islam la.

Bila ade makhluk kutuk atau maki korang kan, korang cakap camni....

"ko sedar tak ko sekarang kutuk keturunan ko sendiri?"

Kenapa

"Sebab Nabi Adam dan Hawa ialah manusia pertama kat dunia nie, so bapak ko dan semua keturunan ko tu ialah darah daging Nabi Adam dan sama juga macam aku. Secara tak langsung ko dan aku ialah keturunan yang sama."

hahahaha..... kalau orang tu tak terasa maksudnya dia memang bangang sebab hati keras macam batu that why die suke maki dan kutuk orang.

Pingu Terlepas Kat Malaysia




Haha.... video yang mampu menjatuhkan populariti.... actually video tu secara spontan... dirakam masa aku pergi Kursus Aspirasi PEERs kat Nur Laman Bestari. Aku pon x tahu kenapa aku boleh buat bende mengarut camtu. Actually nie semua gara-gara xde semangat team work yang kental macam aku. Semngat giler aku wat trademark pingu tu sorang-sorang, tengok ahli kumpulan yang lain tak buat pon. Hampeh.....

p/s: aku bukan korek hidung, tutup jerawar kat hidung. hohohoh...

Saya Nak Samsung Galaxy S II Sebab..

Salam.... wah tetiba semangat pulak join join GA. Nak update blog punyer la malas, last-last ade jugak yang buat aku gatal tangan nak menaip balik. Mane taknye, hadiahnya bukan cikai-cikai cap ayam... owh, ambo nok joing, metar-metar nok mikir idea kejap deh.


Contest ini dianjurkan oleh Beta.my & ditaja oleh Mynewshub



Wohoo..... sape x nak menangkan? tengok la hadiahnya ape. Even GA yang dapat top up RM10 henget pon ramai yang join lagi kan pula yang tertarik memang daboom nie. hohohoh..... Nak beli konpem2x la tak mampu kan.... student mane la ade duit, PTPTN pon abes bayar umah sewa ngan wat makan...... setakat Nokia 3310 mampu la, tu pon dah PUPUS sekarang. hehehe..... Kalau nak tahu nie la tepon gua (Sony Ericsson Z250).... nie pon diwarisi dari abang-abang gua... sebab nset gua yang lama dah arwah..... kadang2x malu nak wat kluar dari poket... hohohoh.....




Kalau dapatla kan... (Eh konpem dapat punyer... :p) nanti boleh show off kat kawan-kawan yang lain. Dorang asyik belagak jer ngan aku beli tepon baru... aku plak pakai tepon zaman batu lagi.... baling anjing pon mati. hahahaha........ Pergi kelas tepon pegang kat tangan je nak bagi orang nampak... pastu jalan-jalan sampai tekan-tekan walaupun xde nak buat ape.... mesti dapat bayangkan kan? hahaha... bongok punyer olang.....

Bila dah dapatkan, konpem la aku jaga elok-elok. bagai menatang minyak yang penuh gitewww.... maklumlah, benda mahal walaupun dapat FREE. Sape nak pinjam aku akan cakap... NO!!!! kalau nak pergi beli satu. Pastu hari2x lap.... simpan tepi bantal masa nak tido. pastu kunci pintu bilik sebab tak bagi orang lain masuk. (Malampau tak?)

Tapi kan.... kalau tak dapat..... mesti aku sedih giler vavi..... berbulan-bulan tak update blog sebab malu tak menang... Tapi aku ucap terima kasih kepada yang menyokong aku, terutama mak ayah, keluarga, atuk, nenek, jiran sebelah, mak kantin, mak cik cleaner, pak guard UiTM, kawan-kawan yang menyokong aku selama ini. Saya sayang kamu semua...... walaupun saya gagal, tapi kamu tetap dihati saya( wah, ade kene mengena ker?) Dah macam tersingkir dari AF dah.


Owh, ape akan dipertimbangkan untuk dapat top 3. Ah sukenyewww...... terima kasih yer pihak penganjur dan penaja..... Moga Allah panjang dan murahkan rezeki kalain semua. Amin......




sekian dari saya...... bye3x.....

Jangan Memperlekehkan Loghat Terengganu!


Tolong jangan memperlekekhkan Dialek Terengganu.... Bahasa adalah sesuatu yang kami pelajari turun temurun dari nenek moyang kami. Kalau anda kutuk dielek atau bahasa kami bermakna anda kutuk nenek moyang kami. Jangan nak cari pasal, even kami tak kacau dan tak kutuk loghat negeri korang. So jangan nak kurang jar. Aku yang belajar kat Perlis, Penang dan Shah Alam pon tak pernah nak kutuk loghat bahasa negeri dorang walaupun pada mulanya aku tak faham. 

Tiba masa aku nak maki pada makhluk yang bernama Khairul Faizal Abdullah kat atas tu. opss... sebelum tu, sape tak suke boleh back off sekarang, tiada paksaan untuk korang baca.

Wei, bangang, bakpe mung sedak ngat dok kutuk bahase tganu... guane mung ingat bahase mg molek ngat? Sep aku ade kaca mung ke bangang? Bakpe mung nelang ngat sapa post kat facebook mende bodo gini. Mung uboh otok kat jubo ker? Mung tu duk dalang Malaysia, macang-macang loghat ade. Mung ingat sep aku pahang ke loghat-loghat negeri laing tu. Sek aku dop pahang pong, sep aku wat senyak je. Mung tu base bodo sbenornya, aku rasa orang laing pahang je nape hok sep aku cakap.... member aku kat Shah Alam nie rilek je aku cakap bahase T'ganu. Sek ye pahang jer.

Mung nie orang ane sebenornya....? dari perkataang 'ngope' tu macam aku aku boleh agok.. sep kapung aku xdok bhase ngope.... Kalu spesis duk alik ulu tu, xyoh nok wat bagus ar... tengok muke tu macang ge enseng.... doh la dok enseng, pranga macang lembu, bodo, bengong..... 

Sakit ati aku weh tengok mung kutuk bahase kapung aku...... nie mesti sebak sep mung kaloh bola lawang ngan sep Tganu ork? Bodo, doh team bola mung dok rok cetong memang la kaloh.... haih, gerang la aku ngang natang nie.... dulu mase aku gi perlis, aku pong dok pahang sep ye cakap nape... HANG2x... tapi lame-lame aku blajor, last-last boleh cakap pekat molek loghat perlis. Doh mung base bodo xboh blajo, memang la dok pahang....

Mung nie wat malu Melayu jer... jenis brahi mapuh bangse sendiri.... mung gi duk dalang utang la, kawang ngat beruk-beruk... beruk pong ade bahase gok, molek gok mg blajo bhase beruk tu... pahni baru orang respek mung sket... bila orang tanya, Khairul mane? Khairul BERUK....... sedak kan name tu.... sesuai molek ngang name mung..... 

Kalau boleh, aku nok naip panjang lagi nie.... tapi buang masa aku je maki ke orang bodo pe ge mung nie.... BANGANG.... kalu aku jupe mung di Tganu memang aku katok ar mung sapa mapuh.... Tengok brani stara mane ngat mung ya duk kutuk-kutuk bahase negeri orang dalang facebook.... BODO NATANG BERUK MAK YEH......

Itinerary ke Korea & Koh Samui


Bagi sesiapa yang ingin mendapatkan itinerary ke Korea. Sila klik SINI.

Download Itenarary ke Koh Samui di SINI.


Sebarang pemintaan melalui email tidak akan dilayan.


Untuk pertanyaan yang memerlukan jawapan dengan kadar segera, sila PM saya di SINI.