Siapa Nak Buat Pahala, Singgah La Sini Kejap.




Salam semua blogger.... Hai, Apa Khabar..... Em..... Nak mitak tolong tolong sikit nie. Maybe tak la sikit sangat, sikit+banyak sikit JER... Ape pening? hahaha..... okeh2x... Camni sebenarnya.. Kami dari UiTM Shah Alam nie ade nak buat Program Baktisiswa Masyarakat Islam Kemboja. So sekarang tengah mengumpul dana atau sumbangan dari badan korporat bagi melancarkan program nie. So mana-mana yang nak bagi sumbangan tu boleh la roger-roger saya kat sini. Orang cakap, sedekah nie tak perlu paksa-paksa, kalau hati Ikhlas bagi la.....

So nak mintak tolong la.... Mane-mane blogger yang ade company atau kenalan yang ade company tu untuk menyumbang ke Tabung Baktisiswa Kemboja ini. Apa faedahnya kalau anda bagi sumbangan:-

1)Of Course la dapat pahalakan.... pahala tu penting dari segalanya. Macam kami jugak nak pergi tolong masyarakat kat sana. Hehehe...
2)Sumbangan dalam bentuk kewangan Akan Mendapat Perlepasan Cukai. So company2x yang besar mesti ade cukai tahunan kan. So, sumbangan nie boleh dikira sebagai pembayaran cukai. Bila dah bagi sumbangan nanti, UiTM akan keluarkan Resit yanag bercop dan disahkan untuk perlepasan cukai.
3)Peyumbang@penderma juga boleh membuat advertisement melalui buku cenderahati dari pihak kami.

Macam mana nak menderma?
1)Email alamat dan nama empunya syarikat pada saya di cynoxaz_one90@yahoo.com
2)Saya akan keluarkan surat rasmi dari UiTM dan hantarkan kepada anda. Termasuk surat kelulusan dan pemohonan untuk meminta sumbangan dari pihak UiTM bagi membuktikan ini bukanlah satu penipuan. Setelah dapat surat yang sah dari UiTM, barulah bagi sumbangan sama ada dari segi cash atau check.
3)Selepas sumbangan diberikan, pihak UiTM akan mengeluarkan Resit rasmi bagi memboleh syarikat-syarikat mendapat perlepasan cukai.

Camna nak taw benda nie betul ke tipu?
1) Macam saya bagi tahu tadi, penderma akan membuat bayaran selepas surat dikeluarkan oleh pihak UiTM.
2)Duit akan di Bank In ke akaun UiTM Malaysia dan BUKAN akaun saya. No akaun akan diberikan pada helain kedua surat yang akan syrikat tersebut terima.
3)Sebarang pertanyaan boleh email kepada saya.


Pengajur Program
Badan Peer Kaunselor UiTM Shah ALam

Nikon D5100 Photo Competition

Salam semua blogger.... Minta tolong sat na.... Cik Akak yang cantik2x nuh, Cik Abang yng hensem tuh. Mai sat singgah kat blog ceq, nak habaq skit nie. Boleh tolong ceq dak? Tolong 'vote' untuk cek sat. Sat jaaa....... Klik link kat bawah nie, pastu tekan like. Boleh na.... hampa tolong la ceq. Nanti ceq ucap la Terima Kasih. Hehehehe..... Tolong ceq naa.....

Klik kat Link Bawah Nie
Nikon D5100 Photo Competition

http://farm6.static.flickr.com/5301/5754415862_5e051e5a58_z.jpg

Terima Kasih la na sapa hak Vote.
Hampa nie memang bek-bek suma.
Ceq cayang hampa. hehehe....
(Nie la bila orang T'ganu cakap Utagha)

K-POP Malaysia? Perlu ker?

Group Kpop Malaysia Terbaru. Aku x nak kutuk pape korang layan la...

X taw la lame ke baru, tp aku memang baru tahu group nie.

sebelum nie pemes nagn group nie...

Ape komen korang?

"Photo Of Nature Contest" Kini Dibuka

Sticky Post

Salam semua, nie contest pertama kat blog nie aku nak anjurkan. Sebelum nie aku dah anjurkan GA. Tapi kali nie aku nak wat contest plak. Cam best jer kan tengok orang lain anjurkan contest. Sebelum nie pon aku ade cakap nak organize contest sempena aku nak ke Kemboja. So nie lah contestnya. Setiap contest mestilah ade syaratkan. So syaratnya ialah.



Ade sikit perubahan syarat sebab ade pengomen yang cakap contest nie mudah untuk ditipu
so saya tukar sikit syaratnya.

Syarat-syaratnya.
1-Sila Follow blog Budak Baru Belajar nie. (Wajib) Sape tipu dose k.
2-Sila 'LIKE' fan page FB budak baru belajar. Sila Scroll bawah... (Wajib)
3-Tempekkan banner kat atas dalam entry anda.(Wajib)
4-Letak satu gambar berkaitan nature, tak kisah la pantai ke, air terjun ker, hutan rimba ker, tapi make sure gambar itu ialah alam semulajadi dan nyatakan tempat tersebut. Gambar mestilah korang punya. jangan curi dari mana2 sumber. Walaupun saya tak tahu, tapi Allah tahu. Untuk membuktikan gambar itu kalian yang punya, anda mestilah berada dalam gambar tersebut.... (Wajib)
5-Tagged contest nie kepada sejuta orang blogger. hahaha... kejam x? Tipu jer la. Tagged je kepada sesiapa, xleast sorang. (Sunat)
6-Tinggalkan comment atau link anda di ruangan komen but not Shout Box.

Hadiah
2 pemenang akan dipilih
Hadiah Special dari Kemboja. So tunggu...

Tarikh Tutup
31 August 2011

Contoh gambarnya ialah:-

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/155314_1626638520326_1667456795_1454087_4069334_n.jpg



Kepada Penganjur Contest kat Blog, sila baca nie.....

Salam... wah dah lama jugak kan aku x update blog. Sejak busy ngan exam anda bende yang aku sendiri x tahu. So pagi nie teringin pulak nak berblogging. First skali, thanks bagi sesiapa yang join contest yang aku buat. Alhamdulillah dapat sambutan. So kepada sesiapa yang nak join tu, cepat-cepat la join ye. Rugi kalau lambat-lambat, nanti terlepas.

Aku sekarang tengah buat intersasi, ari nie cuti sempena WESAK's Day. SO lepas nie bertambah busy la. Walaupun satu subjek, tapi satu hari aku kena belajar 5 Jam kerana lecturer nak habes dalam masa yang singkat. Ank die nak kahwin la, nak bertunang la.

Tapi cam bosan je nak berblogging sekarang nie, semua yang lain cam dah sunyi menyepi. Ade sesiapa yang anjurkan contest tak? Aku tengah semangat nak join nie. Contest ye, bukan GA atau Lucky Draw, sebab aku x minat nak mencuba nasib. Sebab selalau x dapat pon. Hehehehe....

http://farm3.static.flickr.com/2035/5711105347_5c70b93659_b.jpg

Saya Tak Boleh Bla....

Wahahahaha..... rase cam klakar plak bila aku baca post yang lame2 dulu. Tyme tu baru nak jinak2 dengan dunia blogger. Bila baca balik, malu pon ade gak. Cam budak2 yang baru nak up. Hahaha..... Ade sesiapa yang rase cam aku tak. Kalau korang xde keje sangat, korang cube la bace post korang yang lame2 tu. Mesti rase lain macam kan. heheheheh.... Ce cube try test....

http://farm3.static.flickr.com/2358/5711666854_0367ec596f_b.jpg
kredit to jumie( weh, nanti jupe aku kt Kg., kite makan ICT)

terutama skali yg nie:
mesti time nie aku tengah bermasalah giler.

Aku mohon pada-Mu Ya Allah,
tabahkan hatiku
dalam mengharungi ujian
dan dugaan yang telah Engkau takdirkan
dalam kamus hidupku
sesungguhnya itulah satu-satunya
jalan keinsafan yang engkau jadikan
untuk hamba-Mu yang jahil ini,
aku redha dengan apa yang Kau berikan,
aku mohon pada-Mu,
ampunilah dosa-dosa orang disekelilingku
sesungguhnya kehadiranku hanya sekadar
barah yang kian parah bagi mereka
aku sedar Ya Allah
sesungguhnya
aku bukanlah manusia yang sempurna,
leka dengan kejahillan dunia
sehingga lupa akan azab yang Kau janjikan
Ampunilah dosa ku Ya Allah......:'-(

seandainya aku ditakdirkan
'pergi' dulu.......
aku redha dengan aturan-Mu
biarlah pemergianku bukan untuk ditangisi
Selamat Tinggal Aku Ucapkan

Saya Sangat Syok (Triple S)

http://farm3.static.flickr.com/2019/5711668282_e4d1fcd273_b.jpg

Arghh...... x sabar nye balik kampung. Tadi pergi beli tiket nasib baik ade, ingat nak balik malam nie, tapi tiket bas ade seat bawah jer. Dah la belakang skali, so aku cancel la. Last skali amik tiket ari jumaat pagi. Tapi yang tak bestnya, hari ahad dah kene balik sini sebab isnin dah start kelas. Kelas ape ko tanye? Kelas Geotech sebab aku amik intersasi. Rajin x? Maybe ade yang x tahu ape itu intersasi kan. Intersasi nie ialah short course. Kebiasaannya di buat oleh orang yang carry paper, tapi aku pulak yang jenis semangat berkobar-kobar buat intersasi untuk amik subjek semester ke 5 walaupun sem depan aku baru sem 6. Wahahaha..... Rajin kan aku.

Korang Tengok La Sendiri.


Salam, wah tak sabar betul la nak balik kampung halaman. Cuti empat bulan nie tak tahu nak buat aper. Ingat nak pergi melancong kat pulau redang. Dah 7 kali aku pergi sana tapi masih tak puas2. Sape yang pernah pergi mesti tahu bertapa cantiknye tempat nie. Aku malas nak cerita panjang, so korang tengok la sendiri. Semua gambar kat bawah nie, aku amik sendiri menggunakan Canon 1000D. Yang gambar underwater tu, amik dari abang ipar aku yang kerjes sebagai instructor diver kat BRBR.


http://3.bp.blogspot.com/_h0GN9V8IJaE/TDbptNbWUjI/AAAAAAAAAvI/Letk1XDvo0E/s1600/IMG_5056.jpg

http://3.bp.blogspot.com/_h0GN9V8IJaE/TDMC-AOZtTI/AAAAAAAAAtQ/n9AU-MR4lUU/s1600/IMG_4977.jpg

http://2.bp.blogspot.com/_h0GN9V8IJaE/TDdX47ehX0I/AAAAAAAAAwA/qWFszlyIs1E/s1600/IMG_4880.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_h0GN9V8IJaE/TDdaJNGqFXI/AAAAAAAAAwI/likcM_wG5n0/s1600/IMG_5004.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_h0GN9V8IJaE/TDwt5a3AkiI/AAAAAAAAAw4/J9bU4avjtQo/s1600/P4110038_edited.JPG

http://2.bp.blogspot.com/_h0GN9V8IJaE/THn4MakJioI/AAAAAAAABOs/9KpzrrXzylY/s1600/IMG_4161.JPG

http://3.bp.blogspot.com/_h0GN9V8IJaE/TDXvl_RkbGI/AAAAAAAAAu4/CO_1zC1LA3s/s1600/P4120102_edited.JPG

http://4.bp.blogspot.com/_h0GN9V8IJaE/TDWqQut2N9I/AAAAAAAAAug/4D90p62xUSU/s1600/P4120083_edited.JPG

Itinerary ke Korea & Koh Samui


Bagi sesiapa yang ingin mendapatkan itinerary ke Korea. Sila klik SINI.

Download Itenarary ke Koh Samui di SINI.


Sebarang pemintaan melalui email tidak akan dilayan.


Untuk pertanyaan yang memerlukan jawapan dengan kadar segera, sila PM saya di SINI.