Sampah 1HARI

Salam, ari nie berlaku satu perselisihan faham aku ngan housemate aku. Pasal satu plastik sampah yang aku tinggal kat luar rumah. Semalam budak rumah aku gotong royong bersih rumah tapi aku tak de sebab pergi kenduri kahwin. Sebelum pergi tu, aku ade bersih sikit, aku sapu bilik aku, aku angkat semua barang aku yang berselerak dan aku buang kotak-kotak yang ade kat belakang. Tapi memang betul pon sekejap sebab aku terpaksa rush nak g kenduri.

Masa pergi kenduri tu aku ade cakap kat kawan aku suh pergi sekajap je sebab aku ade kerja tapi sebab tempat tu jauh so amik masa la sikit. Time balik plak, aku tolong la mana yang patut walaupun tak banyak sebab semua benda dorang dah buat. Lagipon masa aku nak keluar tu, aku dah cakap kat housemate aku, aku minta maaf banyak-banyak sebab tu la aku bersih yang mana patut sebelum aku keluar. Mungkin dorang dah bengang ngan aku sebab tak de masa dorang gotong royong tu.

So nak dijadikan cerita semalam lepas aku balik, aku pergi la kemas barang2x PEERs yang ade kat belakang sebab memang agak bersepah la. Time tu datang kawan aku tanya, "Ada sampah nak buang tak? Kitorang nak g buang nie." So aku cakapla ade. Aku pon letak sampah tu kat luar. Aku tak tahu plak yang dorang dah pergi buang sampah. So malam tu aku cam malas giler nak pergi buang, siyes aku tak tipu.

Pagi tadi aku bangun siap-siap nak gi kelas pastu masa kluar rumah aku dan pegang plastik sampah tu nak gi buang, tapi aku tengok jam dah lewat. So aku letak balik sampah tu. Balik kelas aku ingat nak buang la sampah tu, tapi aku makan dulu, tengok member aku balik marah-marah sebab aku biar je sampah tu kat luar. Aku diam jer sebab aku rasa tu memang salah aku. Tapi satu je aku nak cakap, aku tak terniat pon nak suh korang buang sampah tu swalaupun sekarang turn korang yang buang. Cume salah aku sebab lambat buang, sampai 1 HARI sampah tu kat luar. SUMPAH demi ALLAH aku dah terniat nak buang sampah tu selepas makan sebab aku tahu tu sampah aku.

Satu lagi aku mintak maaf sebab tak tolong bersih rumah semalam tapi sebelum nak pergi aku ada bersihkan mana yang patut walaupun x banyak sebab aku tahu korang akan penat buat bende tu. Aku minta maaf skali lagi.

Sorry lagi skali sebab banyak sangat perkataan 'SO' hahahaa

4 comments:

  1. Moral of the story.

    When u are or doing something try to finish it, because we wont know when it will happen again.

    PS:rInDu oMbAk

    ReplyDelete
  2. tak pe..sabar je laa..
    dah mintak maaf scare face to face ke?
    arap2 tak panjang la gaduh ni..
    lg pun biase la salah paham cket2 tu...

    ReplyDelete
  3. Hehehe.... segan nak talk face to face, cume hanatr mesej... :)

    ReplyDelete
  4. hihihi!! lawak la ..
    patutnye ckp je sori sbb tak dpt join..
    duduk serumah tp dh mmbazir kredit kne mesej2..
    hahahha!
    but ok la sbb bukan senang nk say sori kan n u did that..

    ReplyDelete

Itinerary ke Korea & Koh Samui


Bagi sesiapa yang ingin mendapatkan itinerary ke Korea. Sila klik SINI.

Download Itenarary ke Koh Samui di SINI.


Sebarang pemintaan melalui email tidak akan dilayan.


Untuk pertanyaan yang memerlukan jawapan dengan kadar segera, sila PM saya di SINI.