Alahai Si Anjing

Salam..... hari nie bangun pagi terus call member aku ajak kuar Mid Vally sebab terlampau bosan duk umah dan sebelum nie asyik penat buat keje kat kampus. Pergi Mid beli barang kat G2000 & tengok wayang citer Mr & Ms Incredible. Best la jugak, nak cakap scene fight2 xde la sangat, tapi citer memang lawak.

Yang aku nak cerita kali nie ialah pasal seekor anjing. Ye, anjing yang korang selalu maki-maki tu. Binatang yang selalu kita anggap hina tu. Citer nye bermula bila aku naik Train kat stesen Angkasapuri masa nak balik dari Mid Valley tadi. Tengah tunggu train sampai, aku pon usha-usha la kat kawasan sekeliling. Pastu aku nampak seekor anak anjing warna hitam pekat ngah duduk kat pencawang eletrik kat belakang stesen ktm tu. Aku tengok la gelagak anak anjing tu. Dia main kat kawasan sekitar tu je. Memamg tak jauh la dari tempat yang dia duduk tu. Aku usha la sebab macam comel la plak aku tengok anjing tu. Kecik je lagi.

Pastu aku pon amik batu dan baling kat anjing tu. Tapi bukan kearah anjing tu. Aku baling kat area anjing tu duduk sebab aku nak tengok apa reaksi die. Tapi sikit pon anjing tu tak berganjak. die duk je kat situ. Dah macam-macam bunyi aku buat, tapi die diam je kat situ. Aku pon cari la mana bapak ngan mak anak anjing tu kan. xde plak nampak kat area situ. Lame jugak la aku usha anjing tu, tetiba ade la segerombolan anjing2 dewasa datang kat anak anjing tu pastu anak anjing tu pon ikut sekali pergi ngan anjing dewasa tu. Mungkin tu keluarga die kot.

Dalam hati aku terpikir la. Bagus betul la anak anjing tu. Maybe die dengar cakap mak die. Mak die cakap "jangan kemana-mana selagi mak x datang". So sebab tu la die duk je kat situ. Walaupun kecik lagi dan macam boleh jadi, tapi die still bijak wat keputusan. Kadang-kadang kita tak perasan yang benda sekeliling kita boleh jadi pengajaran buat kita.
http://thestylishdog.com/wp-content/uploads/2009/07/cute-dog2.jpg

3 comments:

  1. sgt terkesan dlam hati...

    ReplyDelete
  2. sapa anggap anjing tu hina..anjing tu comel owh..cm anjing kat mesia nie selekeh sket..

    ReplyDelete

Itinerary ke Korea & Koh Samui


Bagi sesiapa yang ingin mendapatkan itinerary ke Korea. Sila klik SINI.

Download Itenarary ke Koh Samui di SINI.


Sebarang pemintaan melalui email tidak akan dilayan.


Untuk pertanyaan yang memerlukan jawapan dengan kadar segera, sila PM saya di SINI.