Pelik Tapi Benar

http://www.annyas.com/screenshots/images/1903/great-train-robbery-title-still.jpg
Salam..... ank berkongsi cerita sikit ngan korang nie. Bagi aku bende nie memang kejadian yang pelik. Kalau dulu kat tv ade satu rancangan pelik tapi benar, so kejadian memang boleh dimasukan dalam rancangan tersebut. Pelik bin Ajaib. Ape ke bende nie, inrto nak melampau aje.

Sebenarnye camni, tadi masa lepas sembahyang jumaat. Pastu kitorang lepak sekejap kat masjid UiTM sebab nak tunggu kelas pukul 3. Pastu aku jumpe ngan kawan lama aku, tak tahu pulak yang die pindah UiTM Shah Alam. Maybe sebab die baru masuk. Aku ngan die nie memang rapat giler dari sekolah rendah lagi. Tapi aku bukan nak cerite pasal die pon. Lepas tu kan....

Lepas tu, ade seorang brother nie datang kat kitorang. Dia tanya, ade nampak sesiapa yang selongkar bag die x? Kitorang tengah syok bersembang, so memang x perasan la kan. Bag die tu betul-betul depan seat yang kami tengah duduk. Time tu plak orang tengah kluar dari masjid. Berduyung-duyung so agak terbatas la pandang.

Pastu kami tanya la kenapa. Pastu brother tu cakap laptop die hilang. Agak terkezut jugak ar. Tapi seminggu yang lepas pon ade jugak budak hilang laptop, masa tu pon kitorang ngah lepak after sembahyang jumaat. Kesian tengok kat budak tu sebab mundar mandir cari laptop die.

Same la jugak ngan bro nie. Aku pon tak tahu nak cakap ape, sebab aku tak pernah pulak bawak laptop time nak g kelas. Tapi kalau aku la, aku bawak skali nak sembahyang tu. Pastu letak kat tepi.

Yang menjadi kehairanan sekarang macam mana la seorang pencuri tu tergamak mencuri dekat masjid. Dah la budak U, nak kata bodohh, pandai pula sampai boleh masuk U. Nak kata tak belajar agama, UiTM ade subjek CTU. Macam mana la terdetik hati dorang buat bende macam tu. Sejahat-jahat aku pon, tak terfikir pulak nak mencuri barang orang yang beribu-ribu, dah la kat masjid pulak tu. Teruk-teruk...

2 comments:

  1. dunia skrg mmg pelik..
    kat melati tu haa byk je kes curik2 nih...
    padahal g toilet kejap je..
    konpem2 pompuan kn...memalukan je...

    ReplyDelete
  2. owh..... pompuan pon ade jugak ker macam tu?
    aish.... x taw nak cakap la ngan budak skrg..
    wat malu mak bapak aje....

    ReplyDelete

Itinerary ke Korea & Koh Samui


Bagi sesiapa yang ingin mendapatkan itinerary ke Korea. Sila klik SINI.

Download Itenarary ke Koh Samui di SINI.


Sebarang pemintaan melalui email tidak akan dilayan.


Untuk pertanyaan yang memerlukan jawapan dengan kadar segera, sila PM saya di SINI.