Bila Jadi Bengang..........


nak cerite sal bengang pon letak gambar posing lebih2
Assalamualaikum...... Hari nie aku bengang giler ngan makhluk-makhluk kat atas muka bumi nie. Mula-mula sorang, pastu makin bertambah-tambah pulak. Ramai jugak yang tanya aku sape yang aku bengang sangat tu bila aku letak status kat FB, "Aku bengang kat seseorang...". Malas nak cerite, sebab aku bengang kat orang sekejap jer, ade la dalam sehari dua aku ingat bende tu, pastu InsyaAllah lupe la.... Dah la ari nie baru start kelas. Banyak pulak problem.... balik dalam hujan, roomate lari la.....

Nak cakap sikit la kan, sape yang ngah baca blog nie student UiTM Shah Alam? Tak pon duk menyewa kat area Shah Alam? Camne harga umah sewa korang ar?

Setahu aku, mostly, kalau paling murah pon hampir cecah seratus dan paling mahal pon bawah 2 ratus. Aku rasa umah sewa aku nie boleh dikira sebagai murah la. Walaupun x dibayar bulan-bulan, tapi kitorang bayar RM650 untuk satu kepala bagi tempoh 6 bulan. Kalau dibahagi, didarab, dibundar rasa-rasa ade la lebih kurang RM110 untuk sebulan. Puas hati la semua barang ade, katil, peti ais, mesin basuh, tv, almari dan banyak lagi ar. Rumah pulak bukan umah setinggan. Umah banglow kot... Tanah lot, ade laman, parking bersepah cume lokasi je jauh sikit, kat Padang Jawa. Tapi bagi aku xde la jauh pon, sebab bukan pergi kelas jalan kaki. Kemudahan pon banyak. Kedai makan 7 8 buah, kedai runcit apatah lagi. kira semua ade la.

Yang menjadi masalah sekarang nie ialah, ramai pulak nak cancel last-last minit. Mak bapak x kasi la... nak ikut kawan la.... nak duk kolej la.... tapi tak kisah la. Yang aku kisah sekarang ialah dorang cancel last-last minit. Mane aku nak cari orang. Dulu dah janji nak duduk skali. Mentang2 xyah bayar deposit, suke-suke je nak main keluar masuk.

Aku tak tahu ape nak cakap la.... nak marah pon x guna. harap korang faham la.... Klu x nak baik cakap dari dulu lagi x nak, senang kitorang cari orang lain...... Masalah betul dengan makhluk macam nie.

No comments:

Post a Comment

Itinerary ke Korea & Koh Samui


Bagi sesiapa yang ingin mendapatkan itinerary ke Korea. Sila klik SINI.

Download Itenarary ke Koh Samui di SINI.


Sebarang pemintaan melalui email tidak akan dilayan.


Untuk pertanyaan yang memerlukan jawapan dengan kadar segera, sila PM saya di SINI.