Giveaway eqbalzack "SERBA SATU"



Salam buat semua...
dah lama gila aku x update.
kali nie teruja plak nak join GA dari blog Abg eQ
dulu dah pernah join contest "Ku Follow KuRasakan Somthing kerana..."
tapi nasib agak tak baik.... tapi kali nie nak cube lagi skali...
lagi pon adiah memang BEST abes... IKEA taja kot.
harap-harap ade luck la erk. heheehe

xde susah.... syarat pon senang jer.. sape nak join boleh klik SINI

Last skali, aku nak tagged kat Syieda


Bokeh


sebelum & selepas


sebelum & selepas

Salam.....
skang aku dalam proses berjinak-jinak dengan photo editing
bukan la nak jadi profession masa hadapan
tapi sekdar suke-suki
rupenyer banyak bende kita boleh buat ngan adobe photoshop
korang pernah dengar istilah 'BOKEH'?
nak taw google jer... alku pon tak taw sngat
tapi berdasarkan kefahaman aku nokeh nie macam korang amik gmbar
pastu gambar tu blur2 kat belakang... KOT
nampak sngat aku tak taw. hahahaha
tapi lebih kurang macam tu la.....
contohnya gmbar kat atas nie

Layakkah Aku dapat Award?

Dah lama tak dapat award
sebab blog aku nie bukan bagus sngat pon.....
kali nie dapat award dr MiszAten

terima kasih Pren....



1 ) Pendapat tentang blog anda sendiri ?
"Hitam itu Menawan". Simple dan x penuh dengan widget yang boleh melembapkan server.

2) Pendapat anda tentang orang yang bagi award nih plak ?
1st kenal tyme Wilderness Camp kat Langkawi, dia nie baik, cantik, lawa, cun, comei,
gorgeous,pretty, lemah-lombut, sopan-santun.... wah bodek lebih nie. hehehe

3) Sayang ke tak sayang eh kat saya ? & kenapa ?
Saya tu Siapa? x faham soalan. hahahaha

4) Barang yang korang nak sejak dari dulu lagi ?
Nikon DSLR D90.... sape nak adiah kan?

5) Siapa blogger yang paling rapat dengan kamu ?
My classmate... ade la 3, 4 orang
nma die joyah, minah, tipah, senah...

6) Tag pada 3 orang pastu nyatakan nama dorang ?
Syieda
Tyra
Cik Tom


Jangan Jadi Macam.......

Salam semua..
memang agak lama aku x on9
sebabnya Brodband tertinggal kat umah akak aku kat, Klang
so sekarang duk umah macam orang giler tak taw nak wat pe
terima kasih kepada semua yang join GA aku amjurkan
sorry x sempat nak jejak korg punya Entry
so, sume comment yang dah di Moderate oleh aku
akan dikira sebagai peserta yang layak
rasa semua layak kot
so x perlu risau-risau sampai masa aku akan announce pemenangnya
tak sangga jugak dapat sambutan yang agak meriah la jugak


muke manusia serabut.... hahhaaa

kali nie kampung aku memang hujan lebat
sape yang duk Terengganu tu taw la mcam mna keadaan nya
hari-hari kerja tengok movie kat laptop and mundar mandir dalam bilik
transport plak xde...... time aku balik nie la sume bende nak rosak
aduyaii..... so harap korg sume hepy ngan cuti kali nie
jangan jadi macam GUA sudah... heheheh

KKDKP Di Pulau Pangkor

Salam buat semua
dah lame nak ceritakan sebenarnya
tapi hari nie baru berkesempatan
ari tu aku pergi Kem KKDKP kat Pangkor
bersama ahli-ahli PEERs dari UiTM Shah Alam
menginap di Kem Ceria Bogak
dan aku pulak ditugaskan sebagai Ajk Aktiviti
macam jugak la aktiviti yang kitorang buat
memang BEST wa cakap lu.....
ade pengalaman 1st Time dan ade yang dan ber time-time dah
yang bestnye, aku dapat men boat macam banana bot
tapi bukan banana boat... memang extreme tapi FREE
part free tu paling best
dah la kem nie tak yah bayar... sume ditanggung oleh PEERs
makanan BEST, aktiviti lagi la best

nie gambar time kat kota belanda


nie pulak time nak gi snorkeling

gambar banyak je, tapi malas nak semakkan kat blog nie
hahaha...... lagi pon aku bukan nsem... nanti cakap tayang muke plak. wakakaka


Harga IPhone 2 Kali Ganda Lebih Murah

Salam buat semua
Ari nie xde benda nak diceritakan
tapi sekarang aku dah gila-gila I-Phone
kat Malaysia gila-gila mahal
so kalau nak beli tu memang kena kebulur dulu
tapi tadi aku dapat berita baik
member aku cakap
kalau kirim kat sepupu dia yang belajar kat US
boleh dapat harga 2 kali ganda lebih murah
InsyaAllah next sem aku pakai handphone baru la
tu pon kalau ade duit lebih

and satu lagi berita yang agak best x best
next sem InsyaAllah aku jadi Presiden PEERs UiTM Shah Alam
aku akan cuba lakukan yang terbaik

Aku Rindu Padamu

Salam buat semua
dah lame aku x update kan?
Actually aku kat Umah Akak aku, Port Klang
umah die nie memang jauh dari bandar
sape pernah pergi West Port mesti tahu tempat nie
Bandar Armada Putra kat ngan Jeti Star Cruise
ari nie aku on9 pon sebab baru je terjumpe CC
bayangkan dah dekat sebulan aku duk sini
baru hari nie aku perasan akan kewujudan CC
CC nie pon macam tak terurus
kalau korang tengok pon mesti x perasan
Alhamdulillah, dapat gak aku melepaskan rindu aku untuk blogging



I won Again

Alhamdulillah, rezeki Bulan DIsember
baru-baru nie, aku baru je menang PBPT
and sekarang menang GA dari Blog Cik Ailyl
GA conteng-conteng Doodle

Sempena Birthday beliau pada 2 Disember
aku pulak baru je balik dari Pangkor
program bersama PEERs dari UiTM Shah Alam
memang seronok giler
InsyaAllah pahni aku pon nak buat GA
hadiah dari Pangkor
tapi buat masa sekarang susah skit
sebab masa nak on9 tu agak terbatas
tengok la nanti
InsyaAllah
GA pertama dari blog nie akan dianjurkan

Itinerary ke Korea & Koh Samui


Bagi sesiapa yang ingin mendapatkan itinerary ke Korea. Sila klik SINI.

Download Itenarary ke Koh Samui di SINI.


Sebarang pemintaan melalui email tidak akan dilayan.


Untuk pertanyaan yang memerlukan jawapan dengan kadar segera, sila PM saya di SINI.