Berita Yang agak mengembirakan

Lamakan aku x update blog?? Hahahaha..... Biasa ar, kalau korang buka blog yg dah lama tak update, mesti dorang akan bagi alasan internet slow or busy ke hape ker. Dan benda tu jugalah yang berlaku kat aku.... assignment punya la banyak, tambah pula yang dah lama buat pekasam dan report yan tak siap-siap.

Back to the point. sebenarnya berita nie dah lama, tapi sekarang baru aku berkesempatan nak ceritakan kepada umum. Hahahaha.... macam cerita sensasikan. Hari selasa lepas, kami budak degree awam ada perjumpaan dengan Dekan FKA. Dan berita yang agak mengembirakan aku itu ialah kami akan bertukar ke Kampus Shah Alam pada semesta hadapan. "Confirm....", tulah yang dicakapkan oleh dekan, tapi tak pasti la betul ke tak. Biasalah, kita hanya merangcang, tuhan yang menentukan. Shah Alam, apa yang best ar? Aku pun tak tahu kenapa aku nak sangat pergi UiTm Kampus Shah Alam tu.... Aku nie memang jenis suka merantau. Kalu boleh satu dunia aku nak pergi. Especially Jepun... Sape nak sponsor boleh la. Hahahaha...... Tapi best jugak duk kat kampus cawangan Penang nie. Member-member pon ok, tempat pon ok, kira sumua ok ar.... I ok u ok, malaysia boleh. hehehehe..... (xde kaitan pon)...

Hasil kreativiti Terbaru


sekarang dah macam jenis gadget baru dikeluarkan
tahap kecanggihan pon dah bertambah-tambah
memang boleh jadi gila kalau nak buat pilihan
yang paling digilai sekarang ialah handphone
tapi aku masih setia dengan SE k810i aku
nak tahu tak kenapa?
inilah satu-satunya gadget yang aku beli dengan titik peluh aku sendiri.
Sampaikan aku sanggup tak pergi ke rrombongan perkahwinan abang aku
semata-mata nak kumpul duit beli hanset nie
tengah orang duk gila-gila nak beli nset baru
aku pulak sibuk meng'upgrade'kan handset aku

smart tak?
kalau tak smart pon xpe,
janji aku suke
hahahahaha


Kawan, apa yang kau kesalkan? Kadang-kadang kawan jadi lawan.....


Hari nie satu daripada seribu masalah besar menimpa hidup aku. Dulu aku lah pendengar yang baik, penasihat yang baik, kawan yang baik tapi sekarang aku memang tak layak digelar macam tu. Dulu, member-member selalu luahkan masalah diorang kat aku, dan apa yang aku boleh tolong, aku tolong. Sekarang apabila masalah yang sama berlaku pada aku, aku sendiri tak tahu macam mana nak selesaikan, aku tak tahu pada siapa aku nak luahkan. Disebabkan salah faham, aku hilang seorang kawan. Kawan yang banyak berjasa dalam hidup aku. Dah bermacam-macam pertolongan dia bagi kat aku, tapi balasan yang dia dapat, tak ubah seperti kelakuan syaitan. Aku benar-benar menyesal. Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata badan binasa. Aku ingat perkara yang aku lakukan tu dah betul, tapi........ aku tak tahu macam mana aku nak bagi penjelasan.

Kawan-kawan, aku nak korang tahu, korang jangan tengok aku dari segi luaran, sebab luaran itu boleh dipalsukan. Aku tak nak, disebabkan kelemahan aku, korang pinggirkan aku. Aku tak pernah menyesal kenal dengan korang, tapi aku menyesal sebab aku masih belum kenal siapa diri aku sebenar. Hari yang berlalu sentiasa memberi aku pengaran, tetapi aku terlalu leka dan alpa. Kat UiTM slalu berpesan 'alpa membawa padah', tapi aku tak pernah ambil peduli. Serius aku menyesal....... minta tolong kawan-kawan, apa yg patut aku lakukan?

Alkisah Dua Orang Tom Boy

Mari tuan puan dengar ini cerita. Alkisah dua tomboy yang bangang orangnya..... hahaha....
Setiap cerita mesti ada introductionkan, so kita ikut flow ar.

Kisahnya bermula macam nie, dalam pukul tiga lebih lepas habis crite Dyesebel kat astro prima, aku pun bertolak ke bandar. Tujuan aku ialah nak pergi Ambank untuk selesaikan masalah smart card aku yang tak boleh guna. Lepas pergi ambank, aku pergi pulak CIMB bank untuk buat pembayaran sistem LinguaPhone. Dalam perjalanan balik, aku lalu la kat parking belakang Maybank, pastu aku nampak dua orang tomboy yang badan ala-ala saiz peserta the biggest loser sedang memandang antara satu sama lain. Ingatkan dorang tengah buat adengan sonsang. Tetiba salah sorang dari tomboy tu menampar pipi yang sorang lagi tu. Pelik aku. Aku pon apa lagi, cari port yang terlindung sikit dan usha dua orang tomboy nie. Nak tergelak aku, gaya memang dah macam laki, tapi bila bergaduh masih ala-ala pompuan. Apa class main-main tarik rambut. Siap menangis lagi. Kata nak jadi laki.... Hahaha...... Bodoh betul dua orang tomboy nie. Memang tak tahu malu betul. Boleh pulak bergaduh kat tempat awam. Yang syoknya, orang-orang yang lalu kat situ takde sorang pun yang meleraikan pergaduhan tu. Bosan tengok skill yang sama jer. Aku pun balik la. Macam mana kesudahannya aku pun x tahu.

Dalam perjalanan balik tu plak, berlaku insiden yang memalukan kat aku. Tengah jalan-jalan depan Pasar Payang tetiba kaki aku terpeliok(tergelincir) siap melatah ag. Hahahaha....... Malu tak yah nak cakap ar. Dah la ramai giler orang, nak-nak sekarang tengah cuti. Pelancong belambak-lambak. Aku pun jalan straight jer wat gaya ala-ala cool. Hahahaha......... Nasib baek orang x perasan sangat, tapi ada ar 2 3 rang yang nampak. Lantak diorang ar......

Benarkah Cinta Itu Buta

Sebelum korang baca post aku kali nie, aku nak korang janji dulu yang korang akan jadi silent reader. Tolong jangan cakap belakang-belakang dan buat cerita bukan-bukan.

Hari, aku serabut memikirkan satu masalah yang tak sepatutnya berlaku. Aku pun tak pasti salah siapa? Orang nak bercinta, kita pun nak bercinta tapi yang jadi masalah kita masih buta dengan makna sebenar percintaan. Terus terang aku kata, aku masih mencintai seorang tetapi hari nie aku berusaha untuk memadam perasaan tersebut. Biarkan peristiwa lepas menjadi sejarah. Tapi apa yang berlaku hari nie?? Entah, aku tak tahu macam mana nak aku luahan melalui bait-bait perkataan. Tapi aku tak sanggup nak simpan lagi. Aku buntu.....

Mengapa orang yang kita suka tak suka kat kita, tapi orang yang kita tak pernah terlintas fikiran untuk menyukainya, menaruh perasaan terhadap kita. Ok, fine... Kalau orang yang aku suka tak suka kat aku, tapi tolong jangan paksa aku menyukai seseorang yang aku tak pernah terfikir untuk menyukainya. Aku bukan memilih, tapi sukar untuk aku mengubah perasaan ini. Kehadiran insan ketiga membuatkan aku lagi menderita memikirkan masalah ini. Memang aku tak boleh ambil hati semua orang tapi aku perlu buat keputusan. Walaupun sesetengah tak beberapa suka dengan luahan aku nie, aku tak memaksa korang baca. Aku dah bosan jadi orang yang mendengar tanpa bersuara. Aku memang rapat dengan dia tapi dalam hati aku langsung tak terlintas untuk menyukainya. Ditambah pula salah faham yang berlaku oleh keluarganya. Aku minta maaf banyak-banyak kepada sesiapa yang membaca luahan aku ini.

Dipertengahan Jalan

venue: Stesen Bas MBKT

Jam di tangan tepat menunjukan pukul 4.35 pagi. Bas cepat express yang aku naiki dari Butterwort selamat tiba di negeri kelahiranku. Setibanya aku di terminal bas, aku disapa oleh pak cik driver teksi dan di ajukan soalan "Teksi dik". Soalan yang di ajukan langsung tidakku endahkan. SE k810i dicapai dan panggilan dibuat. "hello, aku dah sampai nie, boleh amik aku tak?"... Jawapan yang aku terima cukup mengecewakan. "Aku tak boleh amik ar, aku mana ada lesen. Naik bot la, nanti aku amik kat jeti". Aku terus memutuskan panggilan tanpa menghiraukan kata-kata terakhir yang diberikan oleh abang aku. Mak dan ayah aku sekarang berada di perantauan(dalam Malaysia jerk) jadi tak dapatla nak amik aku pada pagi nie seperti kebiasaannya. Aku terpaksa menunggu ke jam 0700 iaitu waktu perjalanan bot yang paling awal. Kebosanan membuatkan aku terpikir untuk menghadap laptop kesayangan aku nie, dan berlogging la kerjenye..... Selamat Pagi semua.

My Lonely Tune

Lonely, i'm so lonely..... hahahaha...... bosan2x. Semua housemate aku dah balik. Tinggal aku ngan Din je. Lepas makan tadi, sempat pulak kitorang gi karaoke jap sebab nak hilangkan bosan. RM 10 for 1 hour. Sempat gak nyanyi 11lagu, tapi bukan la semua aku nyanyi. Aku nyanyi 4 lagu jer. Ni la jadi bila dah pecah tradisi, sebelum nie kalu pergi tempat karaoke, aku cuma dengar je orang nyanyi. Tapi hari nie, sampai sakit tekak aku berkarut. Pitching kelaut, tempo lari 10km/hour lansung tak ku endahkan. Hahaha..... aku bukan nak audition pertandingan nyanyi pon.
hilangkan rasa bosan tadi. Tapi sampai rumah je, rasa bosan terus menyelubungi. Ye la, biasanya bising jer dengan housemate aku bersembang, nie bunyi kipas berpusing jer yang jelas kedengaran.
Blogging2x..... dapatla hilangkan sedikit kebosanan nie.

Site Visit To Cameron Highland

04-06/02/2010
Students Bachelor of Enginnering (Hons) Civil went to site visit in cameron Highland

Perjalanan bermula pada pukul 4.30petang dari UiTM Penang menuju ke Gua Musang.Perjalanan yang agak meletihkan dengan keadaan jalan seperti ular kena palu. Malam pertama menginap di Taman Etnobotani Gua Musang. Pada keesekon pagi, bermulalah pengembaraan kami ke Cameron Highland. sepanjang perjalanan kami diberhentikan dibeberapa tempat untuk menkaji batu-batu yang terdapat di Malaysia ini. Agak membosankan dengan keadaan cuaca yang amat panas. Site Visit masa diploma lebih menyeronokan berbanding kali ini. Aku pun tak berapa pasti dengan objektif sebenar site visit kali ini. Ianya lebih kepada suana melancong. Ilmu yang diperolehi juga tidaklah begitu banyak berbanding dahulu. Tetapi cukup membahagiakan kerana dapat menghilangkan badi kerja autocad dan kebengangan terhadap subjek static & dynamic. Terlalu penat untuk aku menceritak semuanya.
So tengok-tengoklah gambar-gambar kat bawah nie.







Ambil Kesempatan



Masa terluang, buat apa nak buang masa? Hahaa... Blogging-blogging. Gap nak tunggu masa pergi kelas Static, sempat lagi aku menghadap laptop ni. Member lain semua tengah sibuk buat assignment LK. Nasib baik aku dah siap awal. Assignment lain punya la belambak tapi masih ditakuk lama. No loading and no progress, bila nak start aku pon tak tahu. Yang betul-betul menjadi kebimbangan aku sekarang ialah subjek static yang langsung tak faham. Aku nak study pon takde mood. Tengok buku static je mula la rasa mengantuk. Dalam kelas lagi ar, mata aku macam dah disangkut ngan batu dah. Haih, cmna la nak target 4 flat kalau macam ni sampai hujung sem. Tolong-tolong!!

Itinerary ke Korea & Koh Samui


Bagi sesiapa yang ingin mendapatkan itinerary ke Korea. Sila klik SINI.

Download Itenarary ke Koh Samui di SINI.


Sebarang pemintaan melalui email tidak akan dilayan.


Untuk pertanyaan yang memerlukan jawapan dengan kadar segera, sila PM saya di SINI.