CERITA KREATIF BEN ASHAARI : BLOGGER KERING IDEA ?


Awak, kenape muke macam
tak puas hati jer? Ade masalah ker?






Aku ngah pikir sesuatu la,
aku macam pernah tengok
minah gebu nie. Tapi kat
manaye?



minah mane awak?
Yang senyum-senyum
kambing tu ker?


Ye la yang tu la......
Confirm aku pernah jumpe sebelum nie, tapi aku ingat-ingat lupe la...










(Minah Gebu yang dibincang oleh Zack & Zaibo)


l"Embun pun takkan mampu,
menyubur sekuntum,
bunga yang layu..... bla..bla..."



Ko nie bising ar, dari tadi memekik, diam ar Jam... aku nak pikirkan something nie...




Tolong-yolong!!!!
Ada orang nak makan saya....
Tolong-tolong!!!!



Aduyai, nie lagi sorang.
Bising jer, sape suh ko pergi men ngan benda alah tu....
Tension betul la....


lepak ar bro,
jom makan-makan sama
gua lu...kenyang perut
baru dapat pikir dengan aman..
apa la lu...







(Terlintas Difikiran Zack)




Owh, baru aku ingat die nie la
yang aku jumpe time mak
aku bawak pergi Jusco ari tu......
Cantik jugak ea... kalau aku dapat.
Ehem...ehemm....


Ahahaha..... boleh diterima ke nie? Try je la.....
Dialog ini direka sempena, COntest. cerita kreatif Ben Ashaari: Blogger Kering Idea?

33 comments:

  1. salam ziarah n follow blog kamu ya.. so mai la follow blog saya pulak ek.. awat sy komen kat shoutbox tu x nak.. cbox is locked???

    ReplyDelete
  2. muahahahahahahah.. gelak sorang2 depan lappy! suka ending nya.. all the best!

    ReplyDelete
  3. wah menarik jugak ye azwan punya style dialog untuk n3 ni..kreatif! good luck ;)

    ReplyDelete
  4. hAhaha...menarik gak dialog nih..hihi

    ReplyDelete
  5. @awangku Johan:Terima Kasih ye, nanti saya follow balik, shoutbox lock sekejap sebab nak prevent dr BW palsu. hehehe

    ReplyDelete
  6. @liyana Aziz: terima kasih, amin... hehehe

    ReplyDelete
  7. @cik tom: terima kasih cik tom.... Gud luck untuk kamu juga. :)

    ReplyDelete
  8. Lucuuu!!!! .. hihihi .. gud luck yaaa ..;)

    sama2a kita sling bntu2 .. ^^

    ReplyDelete
  9. @aQDanputeraku: terima kasih... :)
    gud luck untuk kamu juga.....

    ReplyDelete
  10. wuhuhu...ini sangat kreatif...

    gud luck ya

    ReplyDelete
  11. @mush: thanks ya...... mudah2 an..... gud luck 2 u tooo....

    ReplyDelete
  12. singgah2 cerita kreatif kekeringan idea....

    jemputlah singgah sini gak..

    MR.IX


    http://homosapiensz.blogspot.com/2010/11/blogger-kering-idea-cerita-kreatif-ben.html

    ReplyDelete
  13. gudluck

    http://qilarazak.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif-ben-ashaari-blogger.html

    ReplyDelete
  14. @Nur Azila Ismail : Terima kasih.... Amin....

    ReplyDelete
  15. @qilarazak : thanks, nanti MM singgah.... :)

    ReplyDelete
  16. @Lelaki Ini: Thanks, kalau best undi la yea. hehehe

    ReplyDelete
  17. hahaa. not bad bro.
    best of luck!

    jom singgah blog pulak sambil follow!

    ReplyDelete
  18. @Kalamhati :Terima kasih.... Amin....

    ReplyDelete
  19. @Jery_Alid Misyahzniirf: Terima Kasih... ^^

    ReplyDelete
  20. best la entry nie...saya harap awak menag..kreatif sungguh...mai blog saya saya ada contest juga

    ReplyDelete
  21. @Gadis Kampung: Terima Kasih, jangan Lupa Undi. hehehe

    ReplyDelete

Itinerary ke Korea & Koh Samui


Bagi sesiapa yang ingin mendapatkan itinerary ke Korea. Sila klik SINI.

Download Itenarary ke Koh Samui di SINI.


Sebarang pemintaan melalui email tidak akan dilayan.


Untuk pertanyaan yang memerlukan jawapan dengan kadar segera, sila PM saya di SINI.