Ailyl Mystery GiveAway!

Thursday, November 4, 2010 ape kes?
setelah bosan time sem break nie, so me rajin2 kan diri conteng doodle nie sekali lagi & hasilnya



sebelum & selepas


sepenuhnya menggunakan Paint

wah me memang suke warna-warna, touch up- touch up nie....
kali nie me nak join GA anjuran Ailyl sempena B'day die yang ke...
ha, yang tu kena tanya Ailyl sendiri....
doodle pon dah siap touch up... dah ini hasilnya...
jeng...jeng...jeng....



kenapa & mengapa Mr Money make up sebegini rupa....
1-Rambut=rasa dah sama colour ngan rambut Cik Ailyl siap ada shadow2 ag.... hehehe.....
2-Kulit=x pasti calour aper? tapi memang cerah, dulu tyme jumpe blog Cik Ailyl nie, ingatkan orang Korea O Jepun.... upanya Melayu daa..... hehehe.......
3-Baju=Mr Money pilih clour grey sebab orang kulit cerah memang sesuai pakai colour2 cerah.... kalau Mr Money yang pakai, nampak sangat kontranya. hehehe.....
4-Seluar=actly seluar ngan baju tu pakej, BUY 1 FREE 1, satu jenama la katakan... hehehe.... Mr Money pilih dark purple sebab Me suka colour tu...hehehe (xde kene mengena)
5-Kasut=cuba zoom kat kasut tu, sebenarnya me ade draw tali kasut, tapi x nampak sangat sebab colournya hitam....
6-Eyeshadow=betulke eyeshadow yang me colour ngan colour pale pink tu? Me bukan taw sangat barang-barang make up perempuan nie.... tapi me pilih colour pale pink tu sebab x nak contra sangat nak colour kulit.... nanti orang kata macam opera jepun pulak kan?
7-Mata=mula-mula me letak dark grey, pastu camne ntah boleh bertukar jadi colour suam-suam merah tu.... ajaib kan. hehehe
8-Bulu Mata=Wah, lebatkan? Ade macam Cik Ailyl x? Samakan.... hehehehe
9-Sejambak bunga=sebenarnya, me ade cerita disebalik pengwarnaan doodle nie.....
ceritanya ialah......

"Pada suatu hari, Cik Ailyl keluar pergi jogging.... (Wah jogging pon pakai bulu mata palsu ker?) Pastu terjumpa ngan, abang kesyangan. Kebetulan ada Mak Cik jual bunga kat area tempat Cik Ailyl jogging tu, pastu Cik Abang hadiahkan Cik Ailyl sejambak Bunga Rose. Sebab tu la pipi Cik Ailyl kemerahan, sebab "malu-malu kucing" nak terima bunga tu. hehehe... disebakan terlalu sayangkan detik dan saat tersebut, Cik Ailyl pon abadikan gambarnya bersama bunga rose di dalam frame tu"

Begitulah ceritanya, tiada kena mengena antara yang hidup dan yang mati... hehehehe


10 Comments:

Syazwana said...

cantek nye doodle die
xD

Azwan@Mr Money said...

chantek ker? hehehe...
thanks.....

Melati said...

comel! kisah disebalik sejambak bunga tu kelakar =)

wannurfazrini said...

goodluck yea :)

Azwan@Mr Money said...

thanks sume. hehehe

♥CIK SHA♥ said...

hahaha..comel gile..gudluck..^_^

bspotgurl said...

satu cerita yang sangat cute :)

Azwan@Mr Money said...

Thanks semua yea.... hehehe

Ayeem Jemain said...

congrats! ;D

Azwan@Mr Money said...

Terima Kasih :)

Post a Comment

 
Aku Si Typo © 2010 | Designed by Budak Nakal | Blogger Template by kozumi_ro
Seo Template By Budak Nakal Blogspot